Dokumentarac Gazda redatelja Darija Juričana (trailer)

Producenti dugometražnog dokumentarca ‘Gazda’ redatelja Darija Juričana objavili su trailer filma, koji će zagrebačku premijeru doživjeti 4. listopada u kinu Europa.gazda-dario-juricanFilm će se prikazivati u vlastitoj distribuciji i preko neovisne kinomreže, a mjesta bez kinodvorane također se mogu prijaviti za projekciju filma jer ekipa ‘Gazde’ putem crowdfundinga nastoji osigurati sredstva za kino fond kojim bi se pokrilo troškove takvih projekcija.

Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora. Film je u velikoj mjeri baziran na članku ‘Državni prijatelj broj jedan’ Saše Paparelle, ali i na priči redateljeva oca, Ljudevita Juričana, koji je 40 godina radio kao trgovac u Konzumu.

Redatelj je Dario Juričan, scenarij potpisuje Zvonimir Tivon, montažerka je Sandra Mitić, a užu autorsku ekipu čine i Igor Jelinović, Josip Lukić i Luka Sepčić. Film je nastao u produkciji Hrcina, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, zaklade Kultura Nova te putem crowdfunding kampanje.

Na ovoj web adresi objavljena je prijavnica na kojoj se mjesta bez kinodvorana mogu prijaviti za projekciju filma ‘Gazda’, dok se putem crowdfunding kampanje na ovoj poveznici može sponzorirati film, kupiti ulaznicu za zagrebačku premijeru, podržati kino fond ili objavu knjige ‘Gazda’. Crowdfunding kampanja završava u srijedu, 28. rujna u devet sati ujutro, a dotad svi imaju priliku sponzorirati projekt, a svako sponzorstvo se nagrađuje.

HAVC


gazda-dokumentarac
Dokumentarac Gazda (teaser)

Tagged: , , , , , , , , ,