Dokumentarac Gazda (teaser)

U utorak, 4. listopada u Zagrebu će se održati premijera dugometražnog dokumentarca ‘Gazda’ redatelja Darija Juričana, nakon čega će film krenuti u distribuciju po hrvatskim kinima.gazda-dokumentaracKako bi ga mogli prikazati i u mjestima koja nemaju kinodvoranu, ekipa filma pokrenula je novu crowdfunding kampanju za ‘kino fond’ kojim će se pokriti troškovi takvih prikazivanja.

‘Gazda’je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora. Film je imao testnu projekciju na Motovun Film Festivalu, gdje je izazvao veliku medijsku pažnju, nakon čega je i ispunjen prvi cilj crowdfunding kampanje da se prikupi 3000 dolara za dovršetak filma.

Film je u velikoj mjeri baziran na članku ‘Državni prijatelj broj jedan’ Saše Paparelle, ali i na priči redateljeva oca, Ljudevita Juričana, koji je 40 godina radio kao trgovac u Konzumu. Redatelj je Dario Juričan, scenarij potpisuje Zvonimir Tivon, montažerka je Sandra Mitić, a užu autorsku ekipu čine i Igor Jelinović, Josip Lukić i Luka Sepčić. Film je nastao u produkciji Hrcina, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, zaklade Kultura Nova te putem crowdfunding kampanje.

Karte za zagrebačku premijeru mogu se nabaviti uz spozoriranje na crowdfunding platformi Indigogo na ovoj poveznici. Također, na istoj se poveznici može podržati novi cilj koji si je zadala ekipa filma: sakupiti 6000 dolara za kino fond kojim će se pokrivati troškovi prikazivanja u mjestima koja nemaju kinodvoranu. Kampanja traje do 28. rujna.


Dario Juričan - film Gazda
Crowfunding kampanja za dovršetak filma Gazda

Tagged: , , , , , , , , ,