Dokumentarac o Arsenu u Splitu, Rijeci, Puli i Beogradu

Od četvrtka 10. travnja u Splitu se počinje prikazivati dugometražni dokumentarni film o Arsenu Dediću ‘Moj zanat’ beogradskog redatelja Mladena Matičevića, nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza. Nakon Splita film dolazi u Rijeku i Pulu.
Gabi Novak i Arsen Dedić u filmu Moj zanatRiječ je o intimističkom portretu snimljenom u crno-bijeloj tehnici, koji prati Arsenov život od djetinjstva u Šibeniku pa sve do danas. Od 10. travnja, bit će na programu splitskog kina Karaman, a početkom svibnja na repertoaru je Art-kina Croatia u Rijeci i kina Valli u Puli.

Moj zanat premijerno je prikazan prije mjesec dana u zagrebačkom kinu Tuškanac u sklopu obilježavanja desete obljetnice Filmskih programa. Trenutačno ga se može pogledati u kinu Europa u Zagrebu, a 9. svibnja imat će premijeru i u Sava Centru u Beogradu.

Redatelj i scenarist filma Mladen Matičević do sada je snimio nekoliko dokumentarnih naslova, od kojih je najpoznatiji ‘Kako postati heroj’ iz 2007. godine. Uz Hrvatski filmski savez, ‘Moj zanat’ je koproducirala kuća Starhill iz Beograda. Producentica filma je Vera Robić Škarica, direktor fotografije Boris Poljak, a montažerka Suzana Bašković.

HAVC

Pročitajte još: Dokumentarac o Arsenu Dediću

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,