Dokumentarac O hokeju i Medvjedima

O hokeju i MedvjedimaZagrebačka kinopremijera dokumentarnog filma ‘O hokeju i Medvjedima’ redatelja Josipa Ivančića i Radislava Jovanova Gonza, koji uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma, održat će se u četvrtak 11. rujna u kinu Europa, a dan kasnije bit će i na službenom repertoaru. Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl.

Snimljen je u produkciji i na inicijativu Propeler Filma, koproducenti su Al Jazeera Balkans i Zagreb Film, a sufinanciran je i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC). Film je sniman od 2009. godine prateći uspjehe zagrebačkog hokeja kroz priču o Klubu hokeja na ledu Medveščak (KHL) Zagreb, od njegova osnivanja 1961. godine do danas.

Tito i Jovanka na Šalati-KHL MedveščakOsim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz povijesti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi KHL Medveščak Zagreb, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti ovog kluba, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

Dokumentarac je nedavno prikazan na Liburnija Film Festivalu u Ičićima kod Opatije.

M. T.


Pročitajte još: UNICEF i Medveščak u kampanji za djecu , Hokejaši Medveščaka u humanitarnoj akciji Brkati studeni , Medvjedi u svijetu volontera


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,