Donacijski projekt od milijardu eura za Ukrajinu

Digital Asset Decentralized Exchange Ltd., partnerska institucija Vlade Ukrajine i nositelj humanitarnog projekta za prikupljanje sredstava ‘Project Phoenix’ službeno je u Areni Zagreb predstavila taj međunarodni donacijski projekt.

Ovom prigodom Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Njegova ekselencija Vasilj Kirilič, istaknuo je povezanost, razumijevanje i suosjećanje koje Hrvatska ima prema Ukrajini te se zahvalio svim sudionicima ‘Projekta Phoenix’ čime je ujedno i podržao ovaj projekt prikupljanja pomoći za njegovu domovinu.

Ukrajina je u sukobu posljednjih 6 mjeseci. Pogođeni su mnogi ukrajinski gradovi; srušene ceste i zgrade; stanovnici su protjerani i/ili su pobjegli iz konfliktnih područja… Čak su se i životi djece i ljudi koji žive u zapadnim dijelovima zemlje, a koji nisu bili uključeni u sukob, značajno promijenili.

‘Upravo iz tog razloga i bez (političkih) predrasuda o sukobu, ‘Projekt Phoenix’ rođen je kako bi prikupio milijardu eura koji će povećati kvalitetu života djece i mladih koji su ostali u Ukrajini, a koristit će se za obnovu infrastrukture, pomoć malom poduzetništvu i poticanje zajednice. No željeli smo djelovati odmah pa je tvrtka Dadex prije samog početka ‘Projekta Phoenix’ odlučila donirati Ukrajini posebna SUV vozila za pristup teško prohodnim terenima, termo deke i solarne telefone’ , izjavio je Nicolo Maestini, dopredsjednik tvrtke Dadex.

Na predstavljanju projekta imali smo priliku saznati kako će se odvijati prikupljanje sredstava. Blanka Lasić, brend menadžerica projekta, pojasnila je: ‘Projekt Phoenix’ se sastoji od 5 glavnih komponenata prikupljanja donacija, među kojima su telefonske donacije, izravne financijske donacije, Blockchain donacije, donacijski koncert i mobilna aplikacija. Službeni početak prikupljanja sredstava je 3. rujna.’

Okupljenima je posebno pažnju zaokupila najava koncerta, jer se radi o velikom humanitarnom koncertu na kojem će nastupiti poznata svjetska glazbena imena; Jason Derulo, Ne-Yo, Kid Laroi i Fatman Scoop, no to su samo neki od popularnih glazbenika koji stižu 29. listopada u zagrebačku Arenu.

Vlada Ukrajine dala je službenu potporu projektu, uz nekoliko vladinih organizacija koje također podržavaju ovaj projekt. Sva prikupljena sredstva primit će ukrajinske institucije koje će predlagati projekte i kontrolirati potrošnju sredstava.

K.V. / Foto: promo


Facebook grupa SOS Ukrajina – pomaže i spaja


Tagged: , , , , , , , ,