Doživi Sloveniju: Turističko iskustvo s 5 zvjezdica

Palace Hotel Zagreb bio je domaćin osme poslovne radionica u organizaciji portala Relaxino.com, tijekom koje su hotelijeri i turistički subjekti iz Slovenije predstavili novitete u ponudi kojima žele privući još veći broj hrvatskih gostiju.

‘Doživi Sloveniju’ već je prepoznatljiv naziv B2B radionice koju je otvorio ekonomski savjetnik pri slovenskom veleposlanstvu Bernard Šrajner, poželjevši sudionicima uspješnu predstojeću sezonu.

Livija Kovač Kostantinovič, PR-ica Slovenske turističke organizacije, istaknula je da je za slovenski turizam 2018. godina bila rekordna te je sa skoro 6 milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi.
Ključna tržišta Slovenije su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, ali visoko četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini Hrvati su ostvarili (16,4 %) noćenja više nego godinu ranije, a više su i potrošili (12,2 %).

Najviše hrvatskih gostiju se odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama, što su istaknule Špela Kavčič, voditeljica prodaje hotela Jelovica iz Bleda koji u novu sezonu ulazi u potpunosti renoviran i Nataša Mihajlović Grubiša, voditeljica prodaje Terme Krka, koje svoju ponudu upotpunjuju novim toboganima u Dolenjskim toplicama.

Fokusiranost na razvoj zelenog, aktivnog i održivog turizma ono je što sve zahtjevniji turisti u Sloveniji prepoznaju i u sve većoj mjeri ju zbog te ponude odabiru za svoje odredište. Istaknula je to i Duška Kalin iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče koje gostima nudi splavarenje na Savi.

Gosti uživaju i u sve prepoznatljivijoj gastro ponudi koju je proslavila Ana Roš, proglašena najboljom kuharicom svijeta u 2017. godini, a djelić te ponude mogli su kušati i sudionici radionice koji su degustirali birane okuse ekološkog meda Pčelarstva Košale te u večernjim satima u vinoteci Bornstein degustirali vina poznatih slovenskih vinara. Finom kapljicom uzvanike su počastile Vinarija Kregar iz Rogaške Slatine, Vina Dornberg iz Beziljskog, Radgonske gorice iz Gornje Radgone, Vinarija Graben – Albiana vina iz Dolenjskih toplica te Vinska kuća Emino iz Podčetrteka.

V. V.


Tagged: , , , , , , , , , , ,