Slovenski turizam u Okrugljaku

U najzagrebačkijem restoranu Okrugljak, u organizaciji portala Relaxino.com, slovenskog velesposlanstva i Slovenske turističke organizacije, održana je poslovna radionica koja je okupila 20 slovenskih turističkih partnera koji su servirali svoja autohtona jela i vina te se predstavili hrvatskim turističkim agencijama i drugim subjektima.slovenija-u-zagrebuTridesetak turističkih agencija imalo je priliku obnoviti kontakte, te razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim ponuđačima iz Slovenije. Isto tako imali su priliku upoznati se s ponudom novih turističkih subjekata na slovenskom tržištu. U neformalnom dijelu druženja uživalo se u degustaciji vina, kolača, kranjskih kobasica, palačinki, heljdinog kruha…

Najveći broj sudionika činili su predstavnici slovenskih skijaških destinacija: Bled, Kranjska Gora, Terme Zreče, Rogla, Bohinj, Golte, Bovec koji su u zimsko doba najpopularnija odredišta za hrvatske goste. Uz njih predstavili su se: Terme Maribor, Bioterme, turističke zajednice Ljubljane, Maribora, Kostanjevice ob Krki (najmanji grad u Sloveniji), Bovca… Također i agencija koja prezentira inovatine turističke produkte u Dolenjskoj zajedno s ponudom tradicionalnih kućica ‘zidanica’, a predstavljena je i ponuda izleta bohinjskim parnim vlakom.

Agencija Veseli kišobran, poznata po organizaciji tradicionalnih slovenskih večeri, predstavila je slovenske plesove, a organizirana je i fotozabava koju će mnogi pamtiti po lijepim fotografijama snimljenim ispred najljepših slovenskih destinacija prikazanih na foto zidu. Za informacije o ponudama ostalih slovenskih turističkih organizacija, pobrinule su se predstavnice Slovenske turističke organizacije.

Slovenska veleposlanica Smiljana Knez pozdravila je prisutne u nadi da će svi zajedno, a i ona, steći neka nova saznanja o mogućim oblicima suradnje. Fokus je ove B2B radionice na jesenski i zimski turizam, a najveći naglasak na kontinentalni turizam posebno u segmentu skijanja, sporta i wellnessa.

Ekonomski savjetnik u slovenskom veleposlanstvu Jakob Štunf i ovom je prilikom izrazio dobrodošlicu svim sudionicima radionice. Istaknuo je kako su hrvatski turisti važni slovenski gosti i da su jako zadovoljni podacima o njihovu stalnom rastu dolazaka. Prošle godine bilo ih je oko 130.000. Dodao je kako je Slovenija primarno zelena, zdrava i aktivna destinacija, ali se nada da će skorim dolaskom bijelog pokrivača biti što duža skijaška sezone. To je posebno važno zbog obnove skijališta Kanin koje ponovno otvara vrata.

A. M.


Slovenija u Zagrebu 4-2016
Zagreb (opet) otkriva Sloveniju
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,