Dragan Bjelogrlić: Montevideo, vidimo se!

Hrvatska premijera filmskog hita ‘Montevideo, vidimo se’, održat će se u ponedjeljak, 3. ožujka u zagrebačkom kinu Cineplexx Centar Kaptol. Svečanoj premijeri nazočit će redatelj filma Dragan Bjelogrlić s kompletnom glumačkom postavom i ekipom filma.
Montevideo ‘Montevideo, vidimo se!’, nastavak je popularnog filma ‘Montevideo, bog te video’ iz 2010. godine koji je u našoj regiji postao veliki kino hit, a sudeći prema prvim rezultatima njegov filmski nastavak postat će još popularniji. Prema prvom nastavku snimljena je i istoimena TV serija koja se prikazivala i kod nas. ‘Montevideo, vidimo se!’ u hrvatska kina sa svojom službenom kino distribucijom kreće 6. ožujka.

Radnja filma progovara o sudjelovanju jugoslavenske nogometne reprezentacije na prvom službenom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju, 1930. godine. Inspirirana istinitim događajima, ovo je priča o povijesnom uspjehu nogometne reprezentacije bivše države. Nogometna saga iz 1930. godine odvija se u glavnom gradu Urugvaja gdje se nakon napornog trotjednog putovanja preko Atlantika, prva oformljena reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među sudionicima Prvog svjetskog prvenstva. Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj nitko ne daje pretjerane šanse za uspjeh, tijekom ždrijeba dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva – reprezentaciju Brazila! Predvođeni entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladošću i ustrajnosti, ulaze na velika vrata sportske scene…

U filmu ‘Montevideo, vidimo se!’ glavne su uloge ostvarili Miloš Biković, Petar Strugar, Branko Đurić, Viktor Savić, Nebojša Ilić, Vojin Četković i Predrag Vasić, dok se u jednoj od sporednih uloga pojavljuje i poznati holivudski glumac Armand Assante u ulozi nogometnog menadžera. Nakon velikog uspjeha filma ‘Montevideo, bog te video’ te kasnije televizijske serije koja je prikazana i kod nas, redatelj Bjelogrlić je u potpunoj tajnosti snimio film ‘Montevideo, vidimo se!’, a sama produkcija jedna je od najskupljih na ovim prostorima.

Pogledajte kino najavu!

Continental

Pročitajte još: Montevideo: Gdje se igra pravi nogomet

Tagged: , , , , , , , , ,