Montevideo: Gdje se igra pravi nogomet

Premda je još nešto više od dva tjedna ostalo do početka službene kino distribucije velikog filmskog hita ‘Montevideo, vidimo se!’ (četvrtak, 6. ožujka) donosimo prvu dostupnu scenu iz nove komedije redatelja Dragana Bjelogrlića koju je samo u srpskim kinima do danas vidjelo gotovo 400.000, a u Bosni i Hercegovini više od 50.000 gledatelja.Montevideo vidimo se-AssanteNogometaš Ivica Bek tijekom svoje karijere osim za jugoslavensku reprezentaciju igrao je i za francuski klub Séte s kojim je 1934. godine osvojio nacionalno prvenstvo i kup (Séte je tada postao prvi klub u povijesti francuske profesionalne prve nogometne lige kojemu je uspjelo osvojiti dvostruku krunu u jednoj sezoni). Međutim, za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Urugvaju 1930. godine na tadašnju reprezentaciju Jugoslavije gledalo se isključivo kao na turiste što scena koju vam ovom prilikom donosimo vjerno i dočarava; nogometaš Bek sav optimističan ulazi u razgovor s menadžerom Hotchkinsom koji je došao na prvenstvo kako bi vidio mlade talente koje može prodati u europske klubove, a koji smatra da su Brazilci jedini vrijedni njegove pažnje, jer se ‘pravi nogomet ionako igra samo u Brazilu’.

MontevideoKomediju ‘Montevideo, vidimo se!’ režirao je Dragan Bjelogrlić, a glavne uloge u filmu su odigrali Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Assante, Branko Đurić, Elena Martinez, Viktor Savić, Ivan Zekić, Predrag Vasić i Nebojša Ilić. Radi se o svojevrsnom nastavku velikog filmskog hita iz 2010. godine ‘Montevideo, Bog te video’ koji je u našoj regiji postao veliki kino hit, a sudeći prema trenutačnim kino rezultatima njegov nastavak bit će još popularniji.

Radnja filma ‘Montevideo, vidimo se!’ progovara o sudjelovanju jugoslavenske nogometne reprezentacije na prvom službenom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju, 1930. godine. Inspirirana istinitim događajima, ovo je priča o povijesnom uspjehu nogometne reprezentacije bivše države. Nogometna saga iz 1930. godine odvija se u glavnom gradu Urugvaja gdje se nakon napornog trotjednog putovanja preko Atlantika, prva oformljena reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među sudionicima Prvog svjetskog prvenstva. Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj nitko ne daje pretjerane šanse za uspjeh, tijekom ždrijeba dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva – reprezentaciju Brazila! Predvođeni entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladošću i ustrajnosti, ulaze na velika vrata sportske scene…

Continental

Pročitajte još: Dragan Bjelogrlić: Montevideo, vidimo se!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,