Dražen Žanko: Lička zima u Zagrebu

U Zagrebu je u prepunom restoranu NK Trnje održana promocija albuma Dražena Žanka ‘Moja lička zima’.Nakon duže pauze Žanko je za Croatia Records snimio novo izdanje s 11 novih pjesama. Glazbu za sve pjesme potpisuje upravo on, a stihove je napisao dr. Pavao Šulentić, koji je i izvršni producent albuma. Ovo zanimljivo izdanje odiše Šulentićevim tekstovima ispunjenim tradicijom i običajima ličkog kraja. Aranžmane je raspisao glazbeni producent Antonio Zadro.

Novinarka Mladenka Šarić moderirala je promociju, a nakon njezine pozdravne najave na pozornicu se popeo glazbeni urednik izdanja Darko Dervišević. On je u ime Croatia Recordsa izrazio zadovoljstvo izlaskom novog nosača zvuka i naglasio želju za daljnjom suradnjom s Draženom Žankom. Nakon njega, publici se obratio glazbeni producent Antonio Zadro izrazivši oduševljenje radom s Draženom Žankom. Onda je na scenu stupio dr. Pavao Šulentić koji je svojom duhovitošću i humoreskama pridonio još boljoj atmosferi promocije. Potom se vrlo kratko obratio Dražen Žanko, rekavši da je do sada o albumu gotovo sve rečeno, pa je bolje da ga on cijeloga otpjeva. Tako je i bilo, a svaka pjesma ispraćena je ovacijama i velikim aplauzom.

‘Moja lička zima’ na zanimljiv način isprepliće tradiciju i suvremeni glazbeni izričaj. Likovno oblikovanje i fotografija izdanja rađeni su u studiju Bachrach & Krištofić. Kad pogledamo tko je sve svirao i pjevao na albumu lako zaključujemo da se radi o profesionalcima koji itekako znaju što rade. Uz spomenutog producenta, vrijedno je navesti imena pratećih vokala na svim pjesmama: Jadranka Krištof, Daria Hodnik, Nado Santini i Branimir Lasan. 

Prostor restorana NK Trnja ‘pucao’ je po šavu, jer su se prisustvovali brojni uzvanici i gosti željni Žankovih novih pjesama na koje su, kako kažu, predugo čekali. Promociju su na kraju programa dodatno ‘zasladili’ članovi Klape Stina koji su pjevali do dugo u noć. Dražen Žanko kao i njegov izvršni producent dr. Pavao Šulentić nisu krili zadovoljstvo posjetom i organizacijom promocije, kao ni reakcijom publike na njihove nove pjesme.

C. R. / Foto: Filip Bušić


Tagged: , , , , , , , , , , ,