Dubrovačke ljetne igre: Svjetska glazba i jazz

Po uzoru na velike svjetske festivale, Dubrovačke ljetne igre u svojoj jubilarnoj sezoni pokreću Ciklus World Musica i Jazza koji će ponuditi niz zanimljivih događaja ljubiteljima svjetske glazbe, jazza, ali i svima onima koji su željni jedinstvenih kulturno-umjetničkih doživljaja na najljepšim gradskim pozornicama.

Prvi je na rasporedu 16. srpnja koncert Svjetskog jazz orkestra glazbenih mladeži pod umjetničkim vodstvom etabliranog američkog trombonista, skladatelja i pedagoga Luisa Bonille koji će na Lovrjencu izvesti neke od najpoznatijih jazz standarda. Legendarni doajen šansona Ibrica Jusić izvest će program pod nazivom ‘Od Shakespearea do sevdaha’ u atriju Kneževa dvora 5. kolovoza dok će svoje mjesto pod zvijezdama na Revelinu 15. kolovoza pronaći etnomuzikološki projekt Dine Bušić i Melite Ivković pod nazivom ‘Bërbili’ (‘Slavuj’) – zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa.

Ciklus će zaokružiti Cristina Aguilera Flamenco Trio s programom ‘Tarab,’ odnosno ‘Zanos,’ 23. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

P.R. / Foto: Arhiv DLJI


Glumačke zvijezde na 75. Dubrovačkim ljetnim igrama


Tagged: , , , , , , , ,