Dubrovnik: Njemački lied u Kneževu dvoru

U sklopu Međunarodnog festivala opernih arija Tino Pattiera u Dubrovniku je, u Kneževu dvoru, održan koncert pod nazivom ‘German Lied’ na kojem su izvedena djela Schuberta, Wagnera i Straussa.Festival koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar započeo je koncertom ‘Mozart Gala’ u subotu u atriju Kneževa dvora, a nastavio se koncertom ‘Guardi le stelle’ u Dubrovačkim vrtovima sunca. U utorak je održan i treći koncert, odnosno recital, koji je bio posvećen njemačkom liedu.

Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić izveli su djela ponajvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta (‘Auf dem Strom’ i ‘Lieder’). Sopranistica Nikolina Pinko izvela je i Wagnerov ‘Wesendoncklieder’, a publika je imala priliku čuti i ‘Nocturno za hornu i klavir’ Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.

Oduševljena publika velikim je pljeskom nagradila izvođače i izmamila glazbeni dodatak: slavnu Schubertovu ‘Serenadu’ iz ciklusa ‘Labuđi pjev’, koju je izvelo sve četvero solista.

Velika završnica festivala održat će se u petak, 6. srpnja kada će publika imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Tijardovića, Puccinija i Wagnera, a koncert nosi naziv ‘La ci darem la mano’ – opera gala.

I. C. / Foto Željko Tutnjević


Tagged: , , , , , , ,