Dubrovnik u znaku Olivera i Hausera!

Koncert koji je zbog kiše premješten s otoka Lokruma u dubrovačku dvoranu Gospino polje, oduševio je više od 1300 posjetitelja koji su Olivera Dragojevića i Stjepana Hausera ispratili s čak tri bisa.Oliver i Hauser-DubrovnikNastup je trajao puna dva sata, izveli su set listu koja se spontano ‘događala’ na sceni usljed fantastičnog britkog humora kojim je Oliver začinio koncert. Publika je već na prve stihove ‘Skalinade’ i zvuka Hauserova violončela, počela pjevati uglas. Pjesme su dolazile na repertoar bez unaprijed pripremljenog redoslijeda, ovisno kako je atmosfera dirigirala, a kako je sam Oliver rekao: ‘Dodirom tipke i žice sve se zna’.

Kišne nepogodne pogodile su velik dio Hrvatske tako da i je Dubrovnik cijelo jutro ‘plivao’ zbog kiše. Procjene organizatora oko premještanja koncerta pokazale su se ispravnima. Nevrijeme se spremalo još u popodnevnim satima, a kao savršeno tempiran program, pljuštalo je od 20.40 kad je počeo koncert, da bi prestalo točno po završetku koncerta – u 22.40.

Dan prije mnogi nisu krili nezadovoljstvo radi prebacivanja koncerta s otočića Lokrum u zatvoren prostor, no samim ulaskom u dvoranu publika je osjetila trud organizatora da se vizualnim efektima fokus stavi na predivnu glazbu koja ih je tu večer čekala. Kada je koncert počeo, strah publike od zatvorenog prostora nestao je i po reakcijama na kraju bilo je vidljivo da će ovu večer Dubrovnik još dugo pamtiti.

Bio je ovo predivan susret dvojice vrhunskih glazbenika koji je okupio obožavatelje Olivera i Stjepana iz Dubrovnika, no i Bejruta, Švedske, Njemačke, Slovačke, Amerike, Slovenije, Austrije, Japana… koji su tu večer disali, ili bolje reći, pjevali kao jedno.

BMP / Foto: Vedran Metelko


Pročitajte još: Oliver i Hauser: S Lokruma u Gospino polje , Oliver i Hauser: Glazbena fantazija na Lokrumu


 

Tagged: , , , , , , , ,