Duh u močvari u akciji UNICEF-a

U sklopu predprograma petog izdanja Festivala o pravima djece, održana je besplatna inkluzivna projekcija ‘Duha u močvari’ redatelja Branka Ištvančića koji je ove godine dobio najviše glasova za najdraži dječji domaći film prema književnom predlošku.
Dejan Aćimović, Buga Marija Šimić i Branko IštvančićNakon projekcije u punom zagrebačkom kinu Tuškanac, publiku su pozdravili redatelj ‘Duha u močvari’, Branko Ištvančić te glumci Dejan Aćimović, koji je utjelovio lik Levaja, i Buga Marija Šimić, koja je kao djevojčica glumila lik Aranke.

Umjetnička direktorica Festivala, Tatjana Aćimović  ovom je prilikom izjavila: ‘Festival o pravima djece nastavlja dobru tradiciju prikazivanja domaćih filmova za djecu, prema izboru publike. Filmove koji se danas mogu posuditi na DVD-u vraćamo na veliko platno, u želji da čim dulje ostanu u sjećanjima generacijama djece i odraslih. Istovremeno, kroz inkluzivnu projekciju odabrani filmovi ponovno postaju premijere za djecu i odrasle s teškoćama vida i sluha pa tako i ‘Duh u močvari’ se danas po prvi puta prikazuje uz standardizirani titl za gluhe osobe te naraciju za slijepe i slabovidne koju je danas uživo izvodila glumica Petra Težak.’

Peto izdanje Festivala o pravima djece koje se ove godine održava uz moto ‘Dobre stranice ne poznaju granice’ organiziraju UNICEF, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu, Alternator i Grad Koprivnica u suradnji s kinima Blitz Cinestar i udrugom Zamisli te brojnim drugim partnerima. Službeni program petog izdanja traje od 17. do 20. studenoga.

Glasanje za najdraži dječji film prema književnom predlošku osigurao je tPortal, a podržali su brojni glumci i spisatelji koji zajedno s Festivalom o pravima djece promiču važnost čitanja za djecu od najranije dobi.

UNICEF

Pročitajte još: Poznati s najdražom knjigom iz djetinjstva

Tagged: , , , , , , , , , , ,