Dukat Fit mliječni proizvodi

Da su Hrvati osvijestili važnost redovite fizičke aktivnosti te pravilne i uravnotežene prehrane govore podaci dobiveni istraživanjem koje je u travnju proveo Dukat u suradnji s istraživačkom kućom Masmi Adriatica.Dukat-fitPrema tom istraživanju, 79 posto Hrvata redovito se bavi nekim oblikom rekreacije, od kojih čak 56 posto više od dva puta tjedno. 65 posto Hrvata vježba jer želi zdravo živjeti, 61 posto ih vježba iz zdravstvenih razloga, a 34 posto vježbanjem održava tjelesnu težinu. Najpopularniji oblici rekreacije su hodanje, vožnja biciklom, trčanje te aktivnosti u sportskim centrima.

Hrvati su osvijestili i kako je za zdrav život uz fizičku aktivnost nužna pravilna i uravnotežena prehrana. Tako 32 posto Hrvata uvijek pazi na pravilnu i uravnoteženu prehranu, 52 posto ponekad, a tek 15 posto Hrvata uopće ne pazi na to.

Povod ovom istraživanju o zdravim navikama Hrvata predstavljanje je nove generacije Dukat Fit mliječnih proizvoda bogatih proteinima, koju je lansirao zagrebački Dukat.

‘Dukat Fit linija proizvoda nastala je kao odgovor na jasno izražene želje i potrebe potrošača. S visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem mliječne masti, Dukat Fit mliječni proizvodi zadovoljavaju potrebe fizički aktivnih osoba, rekreativaca i sportaša, ali i svih onih koji vode brigu o zdravom načinu života’, istaknuo je Mario Blaić, direktor marketinga Dukata.

Iako se prehrana bogata proteinima najčešće veže uz fizički aktivne pojedince, nutricionisti ističu kako je takva prehrana u prilagođenim količinama potrebna svim zdravim osobama, bez obzira na dob i razinu tjelesne aktivnosti.

‘Napredne nutricionističke smjernice definiraju preporučen unos proteina od 1g/kg tjelesne mase kod pravilne i uravnotežene prehrane, održavanja mišićne mase i osnovnih redukcijskih dijeta. Kod intenzivnijih fizičkih aktivnosti potreba za proteinima raste na 1,5 do 2 g/kg tjelesne mase, ovisno o intenzitetu fizičkih aktivnosti i individualnim ciljevima. Zastupljenost proteina u svakodnevnoj prehrani trebala bi iznositi od 20 do 30 posto, a Dukat Fit proizvodi bogati proteinima nezaobilazan su dio takve prehrane’, pojasnio je Nenad Bratković, magistar nutricionizma iz NutriKlinike.

Dukat Fit linija mliječnih proizvoda donosi šest mliječnih proizvoda bogatih proteinima:

Dukat Fit mliječni proteinski napitak u dva različita okusa, vanilije i čokolade, niskog je udjela mliječne masti te smanjenog udjela šećera, idealan je i lagan proteinski obrok ili međuobrok za sve dobne skupine i sve razine tjelesne aktivnosti. Pakiran u praktičnu bocu zapremine 500 ml, sadrži 30 grama punovrijednih mliječnih proteina te je posebno pogodan za konzumaciju izvan kuće.

Dukat fit proizvodiDukat Fit Quark svježi sir u tri varijante – natur, s marelicama i s jagodama – sadrži nizak udjel mliječne masti i ne sadrži laktozu stoga je posebno pogodan za osobe netolerantne na laktozu. Nježne je i kremaste teksture a 150 gramsko pakiranje sadrži od 12,8 g do 15 grama punovrijednih mliječnih proteina, ovisno o okusu.

Dukat Fit voćni jogurt s jagodama i crvenim voćem iznimno je ukusan i lagan međuobrok bogat proteinima s niskim sadržajem mliječne masti i smanjenog sadržaja šećera. Pakiran je u praktičnu u bočicu od 330 grama, čijom konzumacijom u organizam unosimo 19,8 g mliječnih proteina. Posebno je pogodan za konzumaciju izvan kuće.

P. R.


Dukat-Volim mlijeko!-pobjednici
Klinci dizajnirali Dukatovo mlijeko

Tagged: , , , , , , , , , , ,