Džumhur kuhao na teniskom turniru u Umagu

Tenisač Damir Džumhur imao je pune ruke posla na Michelinovu punktu Istria Gourmet Festivala, gdje su ga dočekala tri vrhunska chefa i prepustila mu kuhaču u ruke.S Marijem Coslovichem, pomoćnikom Fabricia Vežnavera, chefa Pergole, pripremao je hobotnicu na majonezi s chillijem i bergamotom; za štednjakom restorana San Rocco, chef Teo Fernetich dočekao ga je sa sastojcima za cappuccino od sipa, krumpira i tartufa; dok je od chefa restorana Badi, Aleksandra Grubića, učio spremati riblji tartar. Džumhur je lani osvojio dva turnira i ove im godine pridodao i onaj u Antaliji; najbolji je tenisač kojeg je BiH imala, no priznaje, kad je riječ o kuhanju, bolje jede no što kuha.

‘Mama je uvijek bila ta koja je kuhala i nikada nisam imao potrebu naučiti. Naravno, neke osnove poput spremanja tjestenine i pečenja mesa znam, no zahtjevnije stvari ne. Iskreno, imam želju naučiti. Volim gledati emisije o kuhanju i puno jela u teoriji znam, samo ih nikada nisam pokušao napraviti’, kazao je popularni Sarajlija. Ipak, uz pomoć profesionalnih chefova, snašao se na Michelinovu punktu, gdje posjetitelji Plava Laguna Croatia Opena Umag svakodnevno mogu kušati specijalitete restorana Pergola, San Rocco i Badi, koje je svojom preporukom ove godine nagradio i ugledni Michelin.

Zbog posla Džumhur često putuje, a kad dođe kući, najviše voli pojesti burek, sirnicu ili slavne sarajevske ćevape. ‘Najdraži mamin specijalitet svakako su mi aščikadunine sarmice, odnosno slane palačinke s piletinom i sirom. To je stvarno fenomenalno jelo’, zaključio je.

Posjetitelji Plava Laguna Croatia Opena Umag u Taste Istria zoni mogu uživati na čak deset punktova od kojih je jedan Michelin punkt. Laskavu preporuku ima i restoran Zigante koji već tradicionalno sudjeluje na Istria Gourmet Festivalu. Tu je još i Naša Kužina pod vodstvom chefa Zdravka Tomšića te RougeMarin Marina Medaka. Čak 10 najboljih istarskih vina koja su se također okitila Michelinovom preporukom, posjetitelji mogu kušati u sklopu programa ‘Skrivene čari istarskih vina’.

R. B.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,