Električni orgazam: Promocija albuma Gde smo sad?

Kultni novovalni beogradski bend Električni orgazam objavio je ove godine novi album ‘Gde smo sad?”. Zagrebačka promocija održat će se u petak, 9. studenog (17 sati) u Dancing Bear Shopu, kada će se frontmen Srđan Gojković Gile i klavijaturist Ljubomir Đukić Ljuba družiti fanovima i potpisivati albume.

Album ‘Gde smo sad?’ je dvanaesto studijsko izdanje Električnog orgazma. Naziv i koncept albuma već su nagovijestili singlovi ‘Bio sam loš’, ‘Kamerom snimam sve’, ‘Istok zapad sever jug’, ‘Bila si kao san’ i naslovna pjesma ‘Gde smo sad?’.

Prema Giletovim riječima: ‘S vremena na vrijeme svi treba sebi da postavimo pitanje gdje smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a rijetko smo u sadašnjem trenutku.’

Iza projekta ‘Gde smo sad?’ stoji vrhunska ekipa. Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij s kojim je grupa surađivala na albumima: ‘Lišće prekriva Lisabon’ (1982), ‘Les Chansones Populaires’ (1983) i ‘Kako bubanj kaže’ (1984). Glazbu su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje dionice. Tanja Mirković, s kojom bend surađuje prvi put, osmislila je odličan omot dok je za fotografije zaslužna Goranka Matić.

‘Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Uvijek su me inspirirala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano prolazimo kroz različite promjene tijekom života, tako se i inspiracija mijenja’, izjavio je Gile.

Električni orgazam postoji od 1980. godine te dalje svira s istom energijom i prkosom kakve su imali i na legendarnoj kompilaciji ‘Paket aranžman’.

D. B.


Tagged: , , , , , , , ,