Ljeto u MSU: Završnica uz Električni orgazam

Krov MSU-a zatresao je Električni orgazam čime se zatvorio multimedijski program Ljeto u MSU! uz Jadransko u sklopu kojeg su posljednjih šest tjedana nastupala najveća imena ovih prostora.Električni orgazam (foto Nina Đurđević)Subotnju svirku beogradskih legendi pratile su rekordno visoke temperature, no to ih nije omelo u stvaranju žestoke rock’n’roll svirke na jedinstvenoj krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU). Tako su s užarenog zagrebačkog asfalta mnogobrojni posjetitelji pronašli utočište u MSU koji je još jednom za kraj pružio ljetnu oazu kvalitetnih kulturnih sadržaja uz koncert, filmsku projekciju i izložbu Bauhaus.

Ovaj kultni beogradski bend, koji nakon 35 godina djelovanja na sceni zvuči bolje no ikad, svoje prvo krovovanje u MSU opisali su kao pravo osvježenje. ‘Super je ambijent bio ovdje večeras. Nastupiti prvi puta na novom mjestu predstavlja određeni izazov, ali uz ovako dobro raspoloženu publiku sve je bilo moguće’ zaključio je Srđan Gojković Gile, frontmen Električnog orgazma.

Svojim nastupom na krovu MSU-a, Električni orgazam prošetao je kroz zvukove iz različitih epoha 35-godišnjeg staža benda uključujući punk, psihodeliju, čak funk te naravno glasni i žestoki rock’n’roll. Vještom kombinacijom starijih i novijih uspješnica od ‘Zlatnog papagaja’, ‘Igra R’n’R cela Jugoslavija’, pa do nešto laganijeg posljednjeg albuma ‘Pokaži mi (Kakav je tvoj grad)’, oduševili su mnogobrojnu publiku svih generacija. Osim što su potvrdili da i nakon 35 godina žare i pale scenom, pokazali su i da su s godinama samo bolji i bolji.

Ulaznica je i ove subote odvela posjetitelje u Art kino Metropolis na posljednji film ovogodišnjeg Ljeta u MSU! koji opisuje sva lica moderne žene kroz priče 11 različitih žena u komediji ‘Francuskinje’. Za koncert i kino, ulaznica je od 11 do 22 vrijedila i za izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus o velikanima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH koji su u njoj stasali.

A, da je kraj ovogodišnjeg Ljeta u MSU! uz Jadransko tek početak za ovu multimedijsku manifestaciju istaknuo je Branko Kostelnik, autor projekta i producent MSU-a: ‘Oduševljeni smo kako su publika i mediji prihvatili Ljeto u MSU! Neki strani novinari proglasili su ovih dana Ljeto u MSU kao najbolji novi ljetni festival u ovom dijelu Europe! To nam daje snage da radimo dalje i više te već sada mogu obećati da ćemo za iduću godinu pokušati dovesti jedno jako inozemno ime kao headlinera festivala uz, dakako i najjača imena iz regije. Osnovni uspješni koncept nećemo mijenjati samo ćemo dodati nekoliko novih ukusnih začina poput nastupa performera i književnika. Do viđenja do godine, na Ljetu u MSU 2016.!’

Sve to ukazuje na još jednu dobro osmišljenu ljetnu priču MSU-a koja se šest tjedana odvijala u suradnji s medijskom kućom 24sata, UP Zagrebačkim plavim i pod pokroviteljstvom Jadranskog osiguranja. Osim Električnog Orgazma, MSU je ugostio najveća domaća imena poput Kawasaki 3Pa, Majki, Zabranjenog pušenja, Zorana Predina i Lačnog Franza, Ede Maajke i Laibacha. Kako bi svatko pronašao nešto za sebe, MSU je za 79 kuna svake subote organizirao prvokasni paket sadržaja koji uključuje koncerte na krovu muzeja, filmsku projekciju i jedinstvenu izložbu Bauhaus, a posebno je u tjednu Laibacha uključio u paket od 99 kuna laibach.total.lab izložbu na glavnoj fasadi MSU-a.

M. L.


Laibach na krovu MSU-a
Laibach osvojio krov MSU-a

Tagged: , , , , , , , ,