Emir Imamović Pirke drugi put na Spikiginu

Prepun zagrebački cafebar Norris zdušno je pljeskao pričama Emira Imamovića Pirkea, pisca, novinara i strastvenog osnivača književnih festivala, među kojima je najpoznatiji šibenski FALIŠ.Emir Imamović Pirke-SpikiginEmir Imamović Pirke sa svojim je pričama u dva bloka – ‘Rat i narodno zdravlje’ i ‘Život piše novine’ – drugi put nastupio kao gost ‘Spikigina’. Prvi put je pred publiku u Norrisu izašao lani u listopadu, a od tada do danas Spikigin se afirmirao kao jedan od najatraktivnijih programa za književnike, novinare, kulturnjake i performere.

Kako ga duhovito opisuje organizator Kruno Lokotar,’ Spikigin’ je ‘kul provod za ozbiljne ljude željne mladosti bez mamurluka’. Osim Pirkea, pred publikom u Norrisu dosad su priče kazivali književnici Tanja Mravak i Nenad Stipanić, novinar Boris Rašeta, performer Siniša Labrović i spisateljica-slikarica Maša Kolanović te stripaš i kvizaš Vladimir Šagadin. Na zadovoljstvo organizatora, svatko je od njih na svoj način osvojio publiku, a kako je Lokotar suorganizator i splitskog ‘Pričigina’, koji se održava već devet godina, ‘Spikigin’ se može smatrati mlađim bratom uhodane splitske storytelling priredbe.

U Norrisu u zagrebačkoj Sloboštini, cafe baru koji je uređen kao mjesto za ljubitelje američke kulture, izmjenjuju se ‘Spikigin’, stand-up komičarski programi i tematske večeri, pa to postaje jedna od omiljenih destinacija za clubbing iliti klubašenje.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Ilija Aščić


Vladimir Šagadin (foto Ilija Aščić)
Vladimir Šagadin gost Spikigina

Tagged: , , , , , , ,