Emotivan koncert Gabi Novak i Matije Dedića

Humanitarni koncert majke i sina, pjevačice Gabi Novak i pijanista Matije Dedića, oduševio je do posljednjeg mjesta posjetiteljima ispunjenu Preporodnu dvoranu Narodnog doma HAZU u Zagrebu.Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog dvosatnog glazbenog putovanja. Emotivni koncert održan je u organizaciji Lions kluba Zrinjevac čije su članice pokazale veliko srce i ovogodišnji tradicionalni događaj posvetile mladoj djevojci Antoniji Tamburin iz Poreča. Ova 17-godišnja djevojka, članica Leo kluba Poreč i Leo Distrikta Hrvatska, prošlog ljeta doživjela je tešku prometnu nesreću u kojoj je izgubila oca, a sama ostala trajni invalid.

‘Ja sam od uvijek bila pozitivna, nasmijana i u stalnom pokretu. Moj život i život moje obitelji potpuno se promijenio. Sada moramo naučiti živjeti i nositi se s novom situacijom. Svoju snagu pronalazim u svakodnevnoj podršci prijatelja i ljubavi obitelji’, ističe Antonija Tamburin koja se prisjetila svojih prvih susreta s humanitarnom organizacijom Lions: ‘Lionsima sam se pridružila krajem 2018. godine, a do sada sam sudjelovala u nekoliko zajedničkih projekata. Najviše me oduševljava humanost ovih ljudi, a iznimno me vesele nova iskustva i prijateljstva. Upravo Lionsi su me naučili da male geste ljudima najviše znače te im veliko hvala za ovaj koncert i svu pruženu pomoć.’

Sav prihod od koncerta Lions klub Zrinjevac darovat će 17-godišnjoj Antoniji Tamburin iz Poreča za potrebe daljnjeg liječenja i rehabilitacije kako bi joj oporavak bio što brži i bezbolniji.

‘Naša draga Antonia pretrpjela je strahovitu nesreću, a posljedice će osjećati čitavog života. Nezaboravan koncert Gabi Novak i Matije Dedića sve nas prisutne osvijestio je da ipak živimo u boljem svijetu nego što nam se ponekad čini. Vjera u dobrotu i toplinu ljudi voljnih pomoći rukovodi u svakodnevnom radu i djelovanju članica Lions kluba Zrinjevac, pa tako i ovog puta u želji da Antoniji olakšamo teške nedaće s kojima se mora nositi sa svojih samo sedamnaest godina’, zaključila je predsjednica Lions kluba Zrinjevac Sanja Jakopčić Car.

A. N.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,