Eskimski duga Noć knjige

Svečano otvorenje Noći knjige 2022. održat će se u petak, 22. travnja (12 sati) u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.U programu otvorenja bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj te proglašeni pobjednici literarnog natječaja za osnovne i srednje škole ‘I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom’, a nastupit će i zaštitno lice Noći knjige – suvremeni lakrdijaš Perica kojeg utjelovljuje glumac Igor Baksa. Bit će predstavljen i program Noći knjige, kao i humanitarna akcija usmjerena integraciji raseljenih osoba iz Ukrajine.

Noć knjige jedanaestu se godinu zaredom održava u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Ovogodišnja tema je sloboda, odnosno knjiga kao prostor slobode, a diljem Hrvatske održat će se više od 1200 programa u 250 gradova. Svi programi koji će se održati u ovogodišnjoj ‘eskimski dugoj’ Noći knjige dostupni su na: www.nocknjige.hr.

M. P. / Foto: NSK


Tagged: , , , , , ,