Fantastic Zagreb otvara triler Babadook

Fantastic Zagreb ove godine otvara festival trilerom godine ‘Babadook’. Izvanredno psihološko ostvarenje snimljeno iz ženske vizure redateljici Jennifer Kent već je donijelo brojne festivalske nagrade. Može li čitanje dječjih priča doista biti za njih pogubno te oživjeti strašno čudovište koje vreba ispod kreveta, saznajte 27. lipnja na ljetnoj pozornici kina Tuškanac od 21.30 sati.
Fantastic Zagreb-Babadook4. izdanje Fantastic Zagreba u programu ‘Orient Express’ zadovoljit će apetite svih ljubitelja anime posebno zanimljivom biografskom pričom ‘Vjetar se diže’ oskarovca H. Miyazakija o tvorcu borbenih zrakoplova tijekom Drugog svjetskog rata. To je djelo osvojilo mnoge nagrade, među kojima je i nominacija za Oskara. Bogato nagrađivan je i argentinski giallo-suspens ‘Duboki san’, koji će biti prikazan u programu ‘Vizije’. Film prikazuje ubojicu koji nakon primitka pisma shvaća da od tog trenutka više nije lovac, već nečija lovina.

Kino Europa će u dvorani Muller ugostiti i nagrađivanog SF pisca, urednika i ilustratora, te uvaženog predavača filmskih tema Aleksandra Žiljka, koji će govoriti o filmu ‘Alien’, njegovim izvorima i značenjima te kako ga možemo interpretirati u ovom novom dobu stalne krize, kad egzistencijalna jeza prodire u srca i umove milijardi ljudi. Predavanje se održava 2. srpnja u 17 sati, a ulaz je slobodan.

U čast programa klasika ‘Sretan rođendan!’, koji ove godine obilježava velike obljetnice nekoliko vrhunskih filmova, svi oni koji slave rođendan na dan prikazivanja filma iz navedenog programa imaju pravo na besplatan ulaz uz predočenje osobne iskaznice.

Fantastic Zagreb film festival održava se od 27. lipnja do 5. srpnja, a trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, horori, kratki filmovi i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu CineStar Zagreb u Branimir Centru, te na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac čije će šumsko okruženje ponovo pružiti baš onu pravu atmosferu i kulisu za žanrovske noći.

Fantastic

Pročitajte još: 4. Fantastic Zagreb filmski festival

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,