Fašničko veliko suđenje

Nakon dva tjedna fašničkog norenja približio se i neizbježni trenutak za privođenje kraju 188. Samoborskog fašnika. Velika završnica pripremljena je za utorak, 4. ožujka, kada će se Princ Fašnik, čelnik samoproglašene Slobodne fašničke republike, morati suočiti s nizom optužbi koje je tijekom godine prikupljao Sudec.Samoborski fašnik 2014_likoviHoće li ga ipak fašnički Fiškal uspjeti obraniti ili će Prinčeva priležnica Sraka ponovno morati gledati svog dragog kako izgara na lomači, pitanje je koje će svoj odgovor dobiti u utorak od 18 sati i 30 minuta. Čak niti kiša neće odgoditi suđenje, jer je središnji samoborski trg natkriven!

Uvod u sutrašnje suđenje bit će dodjela nagrada najboljim maskama 188. Samoborskog fašnika, od pojedinaca i grupa do mjesnih odbora i školskih skupina. Dodjelit će se i Fašničke galge za poseban doprinos Samoborskom fašniku te Srakino gnezdo najmaskiranijim ugostiteljima.

Točka na ovogodišnji fašnik bit će veliki vatromet, a za kraj slijedi veselica uz Disco Inferno Magic 70 na središnjoj pozornici te Mejaše i Daddy Cool band u fašničkom šatoru. Do kasno u noć bit će otvoreni i luna park, 24 fašnička ugostiteljska punkta te Kokošinjac/Rakijarnica na Trgu Matice hrvatske.

Od 17 sati parkiranje je u Samoboru besplatno, a ulaz na sva događanja je slobodan.

Fašnik

Pročitajte još: Fašnička izložba na otvorenom

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,