Fašnik u Muzeju za umjetnost i obrt

U subotu, 11. i 18. veljače u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) održat će se tematske radionice, a 25. veljače završna priredba pod maskama.
Prva tematska radionica, u subotu 11. veljače je od 10 do 14 sati. Uz stručno vodstvo muzejske pedagoginje Ive Meštrović, djeca će izrađivati potrebne rekvizite za završnu priredbu pod maskama (npr. tijare za djevojčice i sl.).

Druga tematska radionica, u subotu veljače je od 12-14 sati, a otvorena je za djecu uzrasta od 9 do 13 godina koja će imati priliku upoznati Mirnu Sporiš, baletnu prvakinju HNK Zagreb. Uz njezino stručno vodstvo, djeca će naučiti osnovne baletne korake i pripremiti kraću koreografiju za nastup.

Završna priredba pod maskama, u subotu 25. veljače, otvorena je za svu djecu koja dođu u MUO maskirana i time ostvaruju pravo na besplatni ulaz na izložbu ‘Orašar’ te sudjelovanje u završnoj povorci maškara.

Djecu očekuje veseli i zanimljiv orašarski program:

Od 11 do 12 sati – šminkanje maškara i razgledanje izložbe ‘Orašar – najljepša božićna bajka’. Scenski igrokaz ‘Orašar’ – polaznici dramske grupe Udruge Praktikum pod vodstvom glumca lutkara Davora Kovača (trajanje 15 minuta); baletni nastup polaznika plesne radionice po koreografiji Mirne Sporiš uz glazbu pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija; defile maškara – krafne u Kraljevstvu šećera!

U 12 sati počinje zajednički defile maškara Muzejskog trokuta (Muzej za umjetnost i obrt, Etnografski muzej i Hrvatski školski muzej) do Hrvatskog narodnog kazališta, gdje djecu i njihovu pratnju očekuje prigodan program.

F. S.

Tagged: , , , , , , , , , ,