Felix kao gost u Moduloru

Posebnost galerije Modulor u sklopu zagrebačkog Centra za kulturu Trešnjevka je okrenutost prema arhitekturi, dizajnu i primijenjenoj umjetnosti u najširem smislu. Zato nije previše iznenadio ‘gost’ karikaturist Srećko Puntarić Felix sa svojih pedesetak karikatura nastalih u posljednjih četvrt stoljeća.Felix_ModulorViše je iznenadilo kako, u skladu s geslom ‘ništa novo pod Suncem’ , neke karikature govore o sadašnjem trenutku, iako su nastale 2000. godione.

Podijeljene po temama, uglavnom se bave zagrebačkim temama, ali i politikom, običnim životom i pojavama na koje se, ma koliko bile čudne, moramo naviknuti, jer su postale standard. Iako govore o našim, nimalo veselim pojavama, ovo je izložba na kojoj se stalno čuje grohot.

Jednom je na pitanje kako mu uspijeva smisliti tako raznolike teme, Felix odgovorio: ‘Teško’. Naknadno je dodao da ne zna je li strašnije kada mu padne na pamet obilje koje nema gdje ili kada objaviti, ili kada mu ništa dovoljno dobro ne polazi za rukom, preciznije, za nogom. Naime, on hoda kilometre i kilometre, smišljajući teme, situacije, dijaloge. A što sve pada na pamet ovom hodaču saznajte u galeriji Modulor do 6. svibnja.

Olga Vujović


Ana Gezi-Tko crta, zlo ne misli
Ana Gezi: Tko crta, zlo ne misli

Stiv Cinik, Kristijan Ugrina, Željko Pervan i Srećko Puntarić
Veselo na otvorenju satiričkog portala Eurocinik

Zagrebačka škola karikature
Zagrebačka škola karikature

Tagged: , , , , , , , , ,