Feminnem i TBF-ovac pobjednici 70. Zagrebačkog festivala

Pobjedu na 70. Zagrebačkom festivalu odnijeli su Feminnem ft Alejuandro Buendija s pjesmom ‘Trending!’ koju potpisuju Pamela Ramljak, Neda Parmać, Nika Antolos i Saša Antić.

Svojim atraktivnim nastupom oduševili su prepunu dvoranu zagrebačkog HoB-a, a za vrijeme izvođenja pobjedničke pjesme na samom kraju izravnog prijenosa, u skladu s trendom, Alejuandro Buendija uslikao je selfie s djevojkama iz grupe Feminnem.

‘To je pjesma za koju smo nas tri napisale i tekst i glazbu, a onda se Saša savršeno uklopio sa svojim tekstom iz muške perspektive. Ne možemo bit ponosnije’, rekle su djevojke iz grupe Feminnem. Alejuandro Buendija je dodao: ‘Pjesmu su cure napravile u jednu večer, a ja kad sam ju čuo, u sat vremena sam napisao svoj dio. Ključno je pronaći lik u pjesmi, onda se tekst sam napiše. Bitno je da je neka predstava’.

Na impresivnu pozornicu festivala koji traje već 70 godina, prvi su večeras zakoračili Alen Đuras i Zsa Zsa izvevši legendarne hitove Ive Robića ‘Ta tvoja ruka mala’ iz 1953. i ‘Golubovi’ iz 1964. Tako se Zagreb još jednom sjetio velikana čija je stota godišnjica rođenja obilježena ovih dana.

Nakon otvorenja uslijedili su nastupi osamnaest ovogodišnjih izvođača: Gina, Saša Lozar, Elvis Sršen, Pravila Igre, Antonia Dora, Amir Kazić Leo, Marko Kutlić, Nikolina Tomljanović feat. Tonka, Ivan Ive Županović, Leteći Odred, Tedi Spalato, Mateo Pilat, The Splitters, Albina & Đana, Feminnem ft. Alejuandro Buendija, Neno Belan & Fiumens, Mia Dimšić i Lea Dekleva & Chord Company. Festivalskim orkestrom ravnao je Alan Bjelinski, a glazbenike je udružio Ante Gelo. Voditelji festivala bili su Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

Poseban trenutak večeri bila je izvedba pjesama velikana Drage Diklića. Matija Cvek i Franka izveli su pjesme ‘Opet si plakala’ i ‘Još samo večeras’, a zatim i mogli bismo reći, Zagrebačkom festivalu najdražu – ‘Zagreb je najljepši grad’ na kojoj im se pridružio Diklić, dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu.

Umjetnički ravnatelj festivala Branimir Mihaljević rekao je: ‘Ja sam jako zadovoljan, odličan festival. Imali smo i divne goste, zvijezde iz bogate povijesti festivala, ali čuli i budućnost hrvatske glazbe. Čestitam pobjednicima i pjesmi želim dug život u eteru’.

R.P. / Foto: Matej Grgić


Drago Diklić: Priznanje za doprinos Zagrebačkom festivalu


Tagged: , , , , , , ,