Zagrebački solisti: Počast Ivi Robiću i filmu Tko pjeva zlo ne misli

Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu svoga Doma na Markovu trgu 9.Projekt ‘Glazbeno dvorište’ realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, a donosi dva koncerta – jedan u kojem će se izvoditi najpoznatija djela posvećena Zagrebu te koncert na kojem će se svirati poznata filmska glazba.

Na koncertu ‘Sviramo Zagrebu’, 29. kolovoza (21 sat) slušat će se gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, legendarnog Mister Morgena koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.

Koncert ‘Najpoznatije filmske melodije’, 3. rujna (21 sat) obilježava 50. godišnjicu nastanka kultnog gornjogradskog filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’ redatelja Kreše Golika. Uz poznate brojeve iz antologijskog djela hrvatske kinematografije, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.

U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, u okviru projekta Okolo, može se pogledati prostornu instalaciju promjenjivih dimenzija ‘Ples kroz život’ autorice Ane Marie Maravić.

T. R.


Tagged: , , , , , , ,