Zagrebački solisti oduševili građane na tržnici Dolac

Zagrebački solisti na tržnici Dolac održali su prvi u nizu besplatnih mini koncerata za građane povodom 65 godina od prvog nastupa. Kultni ansambl koji je 1980-ih imao najprodavaniju ploču klasične glazbe na svijetu, svoj jubilej odlučio je obilježiti nastupima na javnim mjestima.‘Svirali smo u najvećim svjetskim dvoranama, kraljevima, diplomatskoj i svakakvoj eliti, ali smo unatoč iskustvu svi s nestrpljenjem čekali ovaj koncert na neobičnom mjestu pred sugrađanima. Mogu reći da je bilo posebno, a energija koju smo osjetili bila je nevjerojatna’, kazao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća ansambla Krunoslav Marić te najavio kako će čitavu godinu svirati građanima koji su dolazili čestitati s jednim pitanjem – kada ih mogu ponovno vidjeti?

Publika na Dolcu uživala je u najavljenim skladbama Mozarta, Sorkočevića te Gardelovu ‘Tangu’ iz filma ‘Miris žene’, a kako se okupljeni nisu htjeli razići, Solisti su odsvirali i ‘Liber tango’ Astora Piazzolle. Dok je većina okupljenih najbolje prihvatila poznate tango melodije, bolji poznavatelji klasike hvalili su Mozartov ‘Divertimento’ u D duru što je i u skladu s bečkom uzrečicom ‘ako želite slušati Mozarta idite u Zagreb poslušati Soliste’.

Zagrebački solisti ubrzo će objaviti datum i mjesto sljedećeg koncerta iz serije ‘Dar Zagrepčanima’, a oni koji ih žele poslušati u koncertnim uvjetima to mogu 16. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj.

Z. S. / Foto: Filip Kos (Pixsell)Tagged: , , , , , , , , ,