Festival 5 dana Zagreba u Sarajevu

U sarajevskom Bosankom kulturnom centru svečano je, uz brojne uzvanike, otvoren 11. Festival kulture i prijateljstva između dva grada – ‘5 dana Zagreba u Sarajevu’.

U ležernom tonu program je moderirala HRT-ova urednica Vlatka Kolarović, a u ime grada domaćina, ‘vrpcu je prerezao’ i svečano otvorio Haris Bašić, dogradonačelnik Sarajeva. Nazočnima se obratio i duo zaslužan za ovu lijepu priču koja već godinama povezuje dva glavna grada – Ismet Efendić, direktor Udruge Ja BiH  i Ivica Propadalo, umjetnički direktor Festivala .

Tom je prilikom otvorena izložba ‘Moj svijet slika’ svestranog umjetnika Borne Šercara, koji je oduševio publiku svojim glazbenim umijećem sviranja na bocama, kao i fotoizložba ‘Zagreb’ hrvatskog putopisca Davora Rostuhara.

Za glazbene poslastice pobrinuo se uvijek raspoložen Ante Gelo, uz kojeg su poznate hrvatske balade i hitove otpjevale glazbene nade, Iva Ajduković i Alen Đuras. Uz bogatu programsku lepezu koja objedinjuje sve niše kulture i umjetnosti, Festival traje do petka, 3. lipnja.

I. C. / Foto: Denis Ruvić


5 dana Zagreba u Sarajevu

Tagged: , , , , , , , , ,