Festival kaskaderstva u Karlovcu i Dugoj Resi

‘Festival kaskaderstva – 3,2,1 akcija!’ – kreće u Hrvatskoj. Filmski heroji koji daju život akcijskim scenama dolaze 24. i 25. svibnja u Karlovac i Dugu Resu. Preplavit će ih adrenalinom kakav nemate prilike osjetiti nigdje osim na filmu.

Događaj će po prvi put u Hrvatskoj, a i šire, jer izvan SAD-a sličan gotovo da i ne postoji, publici omogućiti uvid u svijet kaskaderstva.

Atraktivne akcijske scene koje ste navikli gledati na malom i velikom ekranu odvijat će se izravno pred vašim očima. Pokazat će svoje vratolomije – skokove s visine, zapaljenje, koreografirane borbe, padove i kaskade s motornim vozilima. Upoznat će vas kako se postaje kaskader i kako izgleda život jednog kaskadera. Sve kaskade izvodit će uvježbani profesionalci i iz sigurnosnih razloga posjetitelji ih nikako ne bi trebali pokušavati samostalno izvoditi.

U programu će sudjelovati čak 17 internacionalnih sudionika, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Festivalu će tako sudjelovati: trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade Taurus, Carl Stück iz Njemačke, svjetski poznati kaskaderski koordinator i akcijski producent Rok Cvetkov iz Slovenije, Darko Tuškan, svestrani i globalno istaknuti koordinator kaskadera i pomoćni akcijski redatelj te kaskaderski koordinator i glumac s bogatim međunarodnim iskustvom Goran Stjepanović, obojica iz Hrvatske.

Uz Kristijana Milića, višestruko nagrađivanog redatelja, oni čine stručni žiri koji će izabrati najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. No, da budemo precizniji – to su ljudi koji su svoj doprinos dali filmovima poput ‘Matrix’, ‘Nemoguća misija’, ‘Liga pravednika’, ‘Ulični borac’, ‘Utrka života’, ‘Dunkirk’, ‘Dobar posao u Šangaju’, ‘Schindlerova lista’, ‘Patriot’, ‘Plaćenici’, ‘Igra prijestolja’, ‘Cobra 11’…

Pravog adrenalinskog uzbuđenja uz puno pozitive neće nedostajati, a uz neposredni kontakt s izvođačima publika će doživjeti nesvakidašnje iskustvo i pravu filmsku čaroliju. Festival organizira Kino Edison iz Karlovca u suradnji s jednim od najiskusnijih hrvatskih kaskadera, Željkom Matovinom. Okupljanjem kaskaderske zajednice i filmaša istaknut će važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji, dati zamah razvoju kaskaderstva u Hrvatskoj, potaknuti filmske suradnje te promovirati grad Karlovac, Karlovačku županiju i cijelu Hrvatsku kao atraktivno mjesto za filmsku industriju.

Pokrovitelji ‘Festivala kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija!’ su Grad Karlovac, Karlovačka županija i TZ grada Karlovca, a ovaj inovativni projekt podržali su brojni partneri i prijatelji. Program festivala možete pronaći na njihovoj web stranici, a više informacija možete dobiti i na Facebook te Instagram stranici.

D. E. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,