Film Agape Branka Schmidta stiže u kina

Novi film ‘Agape’ redatelja Branka Schmidta, u kojem glavnu ulogu igra glumac Goran Bogdan, u hrvatska kina stiže 30. studenoga.

Goran Bogdan jedan je od naših najtraženijih glumaca koji u posljednje vrijeme briljira i na inozemnom tržištu. U Americi ga je proslavila uloga u trećoj sezoni američkog TV serijala ‘Fargo’, koja je nastala po kultnom filmu braće Coen te je imao ulogu u mini-serijalu ‘Posljednje pantere’ uz Samanthu Morton i Johna Hurta.

Film progovara o intrigantnoj temi: jesmo li mi kao društvo skloni bez valjanih dokaza etiketirati, ekskomunicirati ljude drugačije od nas ili postupamo pravedno? Igra li Goran Bogdan svećenika pedofila ili naprosto ima prema djeci bliskiji odnos nego je uobičajeno? Film postavlja pitanje je li problem u svećeniku ili je problem u nama kao homofobnom društvu.

U ostalim ulogama pojavljuje se Daria Lorenci Flatz, Dražen Šivak, Pavle Čemerikić, Denis Murić, Nela Kocsis, Emir Hadžihafizbegović, Alan Katić, Robert Ugrina i Iva Gulin. Film je nastao u produkciji Telefilma i distribuciji Blitza te na svojstven način zaokružuje svojevrsnu Schmidtovu trilogiju (‘Metastaze’ i ‘Ljudožder vegetarijanac’) i zasigurno će oduševiti, ali i iznenaditi hrvatsku publiku.

H. R.


Iznenađenja s nagradama na 64. Pulskom filmskom festivalu

Tagged: , , , , , , , , , , ,