Film Da li ste videli ovu ženu? u kinima

Nagrađivani srpsko-hrvatski film ‘Da li ste videli ovu ženu?’, debitantsko ostvarenje autorskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića s Ksenijom Marinković u naslovnoj ulozi stiže u hrvatska kina.Svjetsku premijeru imao je na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, dok je na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu nagrađen Grand Prixom i nagradom za najbolju režiju na 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku. Film je od prosinca u kino distribuciji u Srbiji, dok je festivalska premijera održana u prosincu na 20. izdanju Human Rights Film Festivalu u Zagrebu. Od 21. ožujka film će biti prikazan u kinima u Zagrebu, Splitu, Zadru i Rijeci.

Glavnu ulogu u filmu tumači Ksenija Marinković, a u ostalim nastupaju Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra. Film je nastao u produkciji Non-Aligned Films i koprodukciji hrvatskih Dinaridi Filma (koproducentica Tena Gojić) te Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti.

‘Da li ste videli ovu ženu?’ nadrealistična je psihodrama koja kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene. Glavni je lik Draginja, žena koja kroz tri različita života i životne situacije pokušava iskočiti iz vlastite kože. Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira jesu li ili ne, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljava kao majke. Željeli smo istražiti skrivene živote sredovječnih žena i tragati za njihovim pravim identitetima. Da li ste videli ovu ženu? je ‘doplgenger’ bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem, objašnjavaju scenaristi i redatelji Dušan Zorić i Matija Gluščević.

Producentica filma je Čarna Vučinić, a koproducentica Tena Gojić, direktori fotografije Aleksa Radunović, Marko Kažić i Milica Drinić, montažu potpisuje Olga Košarić; scenografiju Iva Ilić i Milena Grošin, kostimografiju Kristina Savić, a dizajner zvukaje Luka Gamulin. Autor glazbe je Stipe Škokić – DJ Jock.

I. S.Tagged: , , , , , , , , ,