Srpski film Oaza najbolji na 18. Zagreb Film Festivalu

Nakon osam uzbudljivih dana ispunjenih filmom i online maratona tijekom kojeg je prikazano oko 100 ostvarenja u nekoliko programa i uz odaziv publike iznad svih očekivanja, proglašeni su pobjednici po mnogočemu drugačijeg 18. izdanja Zagreb Film Festivala.Srpski film ‘Oaza’ u režiji Ivana Ikića najbolji je dugometražni film! Najboljim kratkometražnim filmom proglašen je francuski ‘Dustin’ Naïle Guiguet, Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratki film odlaze Sari Grgurić za film ‘U šumi’, a Zlatni bicikl za najbolji film iz programa Ponovno s nama vozi ‘Tereza37’ Danila Šerbedžije.

Posebno priznanje u kategoriji međunarodnog kratkometražnog filma dodijeljeno je kolumbijsko-američkom ‘Između tebe i Milagros’ redateljice Mariane Saffon, a posebno priznanje u kategoriji hrvatskog kratkometražnog filma ‘Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem’ redateljice Sanje Milardović.

Profesionalni žiri festivala KinoKino nagradio je film ‘S kao sreća’ redatelja Johna Sheedyja, a dječji žiri ‘Oskar i Lilli, gdje nas nitko ne poznaje’ redatelja Arasha T. Riahija.

Kratkometražni film u razvoju ‘Dar’ redateljice Isidore Ratković i producentice Ines Radić proglašen je najboljim projektom na pitching forumu Industrije Mladost!, održanom u okviru 18. ZFF-a.

L. M.


Tagged: , , , , , , , , , ,