Filmovi pod zvijezdama uz gastro delicije

Food Film Festival Zagreb održava se po treći put i vodi vas na nezaboravnu filmsko gastro avanturu. Od 8. do 17. rujna u parku Zrinjevac možete uživati u filmskom pikniku pod zvijezdama te okusima i mirisima nekih od najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarnica i vinoteka.
Festival je u preotekle dvije godine izazvao veliko oduševljenje turista i domaćih posjetitelja. Zagrebački Central Park tako će uskoro ugostiti stotine dekica na livadi s kojih će se moći uživati u odličnim foodie filmovima.

Na rasporedu su filmovi ‘Oluja na tanjuru’, ‘Tost’, ‘Osnivač’, ‘Potpuni stranci’, ‘Sushi na meksički način’, ‘Mravi na škampu’, ‘Babettina gozba’, ‘Vatel’ i ‘Teatar života’, koji će se emitirati svaku večer od 20.30 sati. Osim filmova, najveća zanimljivost ovog festivala svakako je hrana ponajboljih domaćih ugostitelja.

Posjetitelji će moći uživati u najfinijim street delicijama poput trgane patke, burgera od goveđih obraza, trgane svinje, punjenih paprika, janjećih ražnjića, soparnika, quesadilla s raznim punjenjima, pilećih empanada, guacamola, austrijskih kobasica, janjećih mazalica, raznih burgera, zapečenih štrukli, bučnice, domaćeg pohanog piceka, raznih ficleka – ramsteka, pilećih i svinjskih, ćevapčića, uštipaka s kajmakom, buritta, tortilla, wokova, tjestenina, ali i onim slatkim poput poffertjes nizozemskih mini palačinka te raznim kolačima, tortama, sladoledima, palačinkama koje će pripremati El Toro street bar, Lari i Penati, Duck, Grašo grill, Klub ljubitelja janjetine, Wurst bar, Plac, Pani, Brko&Brko, Laganini, Stara Preša, Kućica, Kuća pršuta, Volim kvart, Zepter, slasticama Cukeraja, Amelieja, Poffertjesa, Milkyja, Lokuma i Timea, piću s kućica A most unusual gin garden, Rakijarnica i Vintesa te otkriti što je aplikacija Foodex.

Osim nezaboravne hrane i ukusnih zalogaja koji se tope u ustima te prekrasnih i zabavnih filmova, Food Film Festival pripremio je zabavni program koji će zelenu oazu u centru grada ispuniti dodatnim mirisima i okusima, ali i glazbom i plesom te nastupom raznih bendova.

Svakodnevno u popodnevnim satima očekuju nas kulinarske radionice nekih od najboljih domaćih chefova i gastronoma poput Priske Thuring, Veljka Barbierija, Marija Mihelja, Marina Medaka, Marine Gaši, Pere Savanovića, Christiana Misirače i Renea Bakalovića, Melkiora Bašića, Zlatka Marinovića, Hrvoja Kroflina, Mladena Rožanića (Roxanicha), Lade Osredečki, Matije Nikolića, Igora Tomljenovića, Gorana Brnčića, Ante Božikova i Vjeke Bašića, Vesne Miletić i Stephena Breslina…

S. J.


Tagged: , , , , , , ,