Zagrebačka jela na Food Film Festivalu

Kulinarskom radionicom s poznatim osobama službeno je otvoren Food Film Festival Zagreb, koji spaja hranu i film, a kojem će idućih deset dana moći uživati Zagrepčani i brojni turisti.
2-food-film-festival-zagreb-otvorenjeTako su Sanja Doležal, Matija Vujica, Nives Čanović, Iris Androšević Pinjuh, Suzy Josipović Redžepagić, Ankica Dobrić, Vesna Orlovac, Rene Inglese te gastro blogerica s bloga ReciPeci Sandra Gašparić uz podršku voditeljice Jane Fabijanić spremale stara zagrebačka jela – krpice sa zeljem i krpice s krumpirom granadirmarš. Veliki red koji se stvorio kad su dijelile ono što su skuhale, pokazao je kako stara, tradicionalna zagrebačka jela nisu zaboravljena, čak štoviše, da su itekako ‘in’.

Već prvi dan park Zrinjevac je premašio sva očekivanja svih prisutnih. Bio je prepun posjetitelja, ljubitelja hrane i znatiželjnika koji su došli vidjeti koje sve delicije nude brojne gastro kućice. Bilo je tu zaista ponešto za svakoga. Od sushija i egzotične hrane do kobasica s curryem, pravih domaćih rukom rađenih pita i bureka, do američkih rebarca, raznih tortilla, svih vrsta ginova, koktela, odličnih vina do neobičnih slastica.

Festival je započeo uz nastup Oridano gypsy jazz banda, a nastavljen je projekcijom filma ‘Jiro dreams of sushi’, o prvom sushi majtoru koji je dobio tri Michellinove zvijezdice.

S. J. / Foto: Josip Belamarić


2. Food Film Festival Zagreb
2. Food Film Festival Zagreb

Foodie filmovi
Top 20 najboljih filmova o hrani


Tagged: , , , , , , , , ,