Filozofski teatar: Ljubav, snovi i videoigre

Nakon rasprodanog gostovanja Slavoja Žižeka prošlog mjeseca, posljednje izdanje Filozofskog teatra ove sezone održat će se u nedjelju 2. lipnja (20 sati) a gost je jedan od najuzbudljivijih suvremenih teoretičara Alfie Bown.Nastavljajući u tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom razgovarati o ‘ljubavi, snovima i videoigrama.’

Naime, Alfie Bown je autor nekoliko zapaženih knjiga kao što su ‘The Playstation Dreamworld’ i ‘Enjoying it: Candy Crush and Capitalism’, koje se bave istraživanjem suvremenih popularnih fenomena – od videoigara do programiranja emocija, od rasta tzv. ‘alt-right’ pokreta do uloge tehnologije.

Nakon što je godinama predavao u Hong Kongu, Alfie Bown je trenutno profesor medijskih umjetnosti na Sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Osim akademskog posla, objavljuje za Guardian, Paris Review, New Statesman, a trenutno radi na novoj knjizi o ljubavi i tehnologiji, što će također biti tema novog Filozofskog teatra. Predavanje će biti na engleskom jeziku bez prijevoda.

HNK


Tagged: , , , , , , , , ,