Fizioterapija deformacija lokomotornog sustava

Predstavljanje knjige-priručnika Anke Kovačević ‘Fizioterapija deformacija lokomotornog sustava’ u izdanju Alka scripta održat će se u srijedu 4. prosinca u 17 sati u VBZ-ovu knjižarsko-galerijskom centru Fadil Hadžić u Zagrebu. Osim autorice, sudjelovat će Iva Žagar, dr. med., spec. fizijatar-reumatolog i Nikolino Žura, dipl. physioth.
Layout 1Priručnik ‘Fizioterapija deformacija lokomotornog sustava’ namijenjen je učenicima 4. razreda srednjih škola za fizioterapeutske tehničare. Prati nastavni plan i program Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske za nastavni predmet Kineziterapija u koji je uključena teoretska nastava i vježbe. Obrađuje područje primjene kineziterapije u ortopediji i sadrži niz primjera terapijskih vježbi za određene deformacije lokomotornog sustava.

Podijeljen je na šest poglavlja na čijem početku su pitanja upućena učenicima, a koja su u korelaciji s nastavnim predmetima Anatomija i fiziologija, Klinička medicina i Osnove kineziologije. Tekst je popraćen mnogobrojnim crtežima i fotografijama poradi lakšeg razumijevanja gradiva, a na kraju svakog poglavlja nalaze se pitanja za učenje i ponavljanje. Zbog načina na koji je pisan, priručnik će omogućit učenicima lakše usvajanje znanja i vještina primjene temeljnih kineziterapijskih postupaka kod najčešćih deformacija lokomotornog sustava. Priručnik će naći svoju primjenu u fizioterapijskoj kliničkoj praksi kao i u kliničkoj praksi ostalih stručnjaka, a posebno kod osoba s opisanim tegobama.

VBZ

Tagged: , , , , , , , , , ,