Floraart okupio 150 domaćih i stranih izlagača

Završen je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe – 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart. Tijekom pet dana, na prostoru od 300 tisuća četvornih metara, predstavilo se više od 150 domaćih i stranih izlagača – iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske.

Bundek je tijekom proteklih pet dana pretvoren u najljepšu cvjetnu oazu. U fazama pripreme za ovaj događaj, posađeno je 10 tisuća cvjetnih sadnica u samom parku, a brojni Zagrepčani i turisti uživali su u ukupno 29 postavljenih cvjetnih instalacija postavljenih u parku, FloraGradu, FloraStadionu i drugim atrakcijama.

U sklopu izložbe, održana su i stručna natjecanja. Prvo mjesto na Hrvatskom kupu florista, gledajući sudjelovanje u svim disciplinama, osvojila je Veronika Kuruc. Drugo mjesto zauzela je Lea Paska, a treće Nikolina Šarar Žvanović.

Na Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, nagrade su osvojile Maura Vlaj – Škola za hortikulturne in vizualne umjetnosti Celje te Lorena Bezik i Josipa Horvat iz Agronomske škole Zagreb.

Floraart je i ove godine mislio na najmlađe pa je organiziran program i kutak za djecu pod nazivom FloraGrad, koji je bio iznimno posjećen. Više od stotinu građana sudjelovalo je u ukupno 11 radionica koje su se održale na različite teme o njezi i održavanju biljaka te drugim popularnim temama vezanima za vrtlarstvo.

Na izložbi su se predstavili i najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirala nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji.

Predstavljeno je i 29 cvjetnih instalacija, a sam Floraart održan je pod motom ‘Cvijet za bolji svijet’. Ovu tradicionalnu izložbi organiziraju Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb.

K.I. / Foto: Ivan Marinković


58. Floraart: Cvijet za bolji svijet


Tagged: , , , , , , , , , ,