Fon Biskich: Singl na čokoladnoj ploči

Poznati splitski glazbenik Marinko Biškić, poznatiji kao Fon Biskich, još prije dvije godine odlučio je spojiti svoje dvije najveće strasti – glazbu i čokoladu – i uspio u tome!Fon Biskich‘Najslađa gramofonska ploča’ bio bi najprikladniji naziv za zanimljiv i krajnje neobičan izum ovog poznatog splitskog sladokusca. Naime, radi se o pravoj audio ploči i singlici koja svira na gramofonu, ali od svih se ostalih nosača zvuka razlikuje po tome što je ova – potpuno jestiva! Umjesto vinil smjese, za njezinu je izradu upotrijebljena čokoladna smjesa sa 70 % kakaa, a prvi takav proizvod izdao je 2012. godine kao LP ‘O, kakva Luna/(Guarda che luna)‘. Ovaj neobičan i bez sumnje originalan izum doživio je veliki uspjeh ne samo u Hrvatskoj, već i van njenih granica, a sada ovaj simpatični glazbenik i čokolatijer donosi još jedno glazbeno-čokoladno izdanje!

Novo izdanje druga je čokoladna ploča grupe Fon Biskich & Narodno blago, a na njemu se nalaze singlovi ‘Fantom ljubavi’ i ‘Biondina’, koju možete poslušati i bez čokolade.

Autor singla ‘Biondina’ je Rocco Granata, dok ‘Fantom ljubavi’ potpisuju Zdravko Bajan i Robert Ćaleta. Prateći vokali su Neno Belan i Nikola Vuljan.

‘A, onaj kome se ne sviđa pjesma, može je – pojesti i zasladiti se!’, poručuje frontman benda, Marinko Biškić, te otkriva kako je započela ova simpatična priča: ‘Najprije sam prije koju godinu od čokolade napravio imitaciju ploče. Dakako, ona se nije mogla slušati, već samo pojesti. To je vidio moj prijatelj Igor Mihovilović, veliki zaljubljenik u vinil, te me potaknuo da pokušam napraviti čokoladni singl koji će zapravo svirati na gramofonu. Nakon par mjeseci eksperimentiranja, uspio sam u tome, tako da sada uz vinilni singl možete poslušati kako te nostalgične pjesme zvuče na pravoj čokoladi!’

Novi vinil singl s pjesmama ‘Biondina’ i ‘Fantom ljubavi’, u izdanju Menarta, može se kupiti u Nadalina shopu u Splitu, a uskoro i u zagrebačkom CD shopu Cedeterija u Varšavskoj ulici. Prvih 100 kupaca vinil singla dobivaju na poklon i ovaj originalni čokoladni singl koji može svirati na gramofonu.

M. L.

Tagged: , , , , , , , , , ,