Food Film Festival: Kulinarska radionica s poznatim damama

U sklopu Food Film Festivala Zagreb održano je zanimljivo popodnevno druženje. Centralno događanje bila je Zepter kulinarska radionica na kojoj su kuhali chef El Toro restauranta i bara, Mario Mihelj i Matija Nikolić iz Woka by Matija.Chef Mihelj okupljenima je pokazao kako pripremiti španjolski brudet – Calderetu s kozicama i lignjama – specijalitet koji se nalazi na novom jesenskom meniju El Toro restauranta i bara, dok je chef Nikolić otkrio tajne svoje Curry riže s piletinom. Obojica su kuhali u posuđu iz Zepter Masterpiece linije koje je predstavila njihova hrvatska direktorica Kata Barišić Pavlović.

Inovativna kombinacija superiornog Zepter metala 316L, jedinstvene Zepter tehnologije i dizajna, omogućila im je da pripreme hranu na optimalan način, bez dodavanja vode i masnoća, čime su svi hranljivi sastojci ostali sačuvani, dok se hrana kuhala u vlastitim sokovima, čime su se sačuvali njeni osnovni sastojci i organoleptička svojstva.

Direktor prodaje Boris Božić predstavio je Zepter Therapy Air, pročišćivač i ionizator zraka koji je idealan za nadolazeće zimske dane kada drastično pada kvaliteta zraka, a zrak obiluje alergenima i virusnim te ostalim štetnim česticama. Ovaj proizvod dobio je i certifikat da iz zraka eliminira koronavirus, a idealan je i za alergičare.

U sklopu druženja na Food Film Festivalu predstavljen je i novi koncept Mlinar prodajnih mjesta u skladu s trendovima na pekarskom tržištu te potrebama kupaca koji žive sve užurbanije, ali u isto vrijeme traže još praktičnija i atraktivnija rješenja. Novi koncept razvijen je u suradnji s agencijom Brigada, sestrinskom kompanijom dizajnerske agencije Bruketa&Žinić. Unutar novog koncepta Mlinar nudi još kvalitetniju ponudu tradicionalnih, ali i novih proizvoda koji će zasigurno naići na odobravanje kupaca koji godišnje obave više od 36 milijuna posjeta.

Posebnost novog koncepta je iznad svega novi asortiman čime se nadograđuje postojeća ponuda i kupcima donosi izbor funkcionalnih proizvoda. Istraživanja potvrđuju da potrošači, u današnje vrijeme, sve više teže uravnoteženoj prehrani s ciljem jačanja imuniteta i unapređenja zdravlja, istovremeno brinući o maksimalnoj higijeni proizvoda koje kupuju. Odgovarajući upravo na ove potrebe društva i zahtjeve potrošača, uz povećanu funkcionalnost prostora te prikladnu zaštitu i ambalažu, Mlinar je u svoju ponudu uvrstio i nove, cjelovite i zdrave obroke poput proteinskih krekera sa sjemenkama i visokim udjelom proteina, integralnih keksa različitih okusa, jogurt müsli sa šumskim voćem, a koji se savršeno nadopunjuju s ponudom premium funkcionalnih sokova od 100 % prirodnih sastojaka koji dolaze u četiri zanimljive i ukusne kombinacije.

Predstavljeni su i Nobel Eco Water Systems, sustavi za pročišćavanje vode, odnosno Nobel Star Business, uređaj za pročišćavanje vode idealan za poduzeća koji mijenja aparate s galonima te Dafi filtracijska bočica koja je opremljena jedinstvenim ugljičnim filterom – 100% prirodnim medijem za filtriranje, izrađenim od kokosovih ljusaka. Izrađena je od izdržljive plastike, u potpunosti bez štetnog bisfenola A, uklanja neugodan okus i miris klora iz vode te ostavlja nepromijenjenu količinu prirodnih minerala (kalcija i magnezija), zahvaljujući kojima voda zadržava vrijedne elemente za zdravlje. Na taj način se povećava pH vode, što povisuje njezinu kvalitetu.

Kako nakon hrane valja brinuti i o oralnoj higijeni, svojim novim proizvodima predstavio se švicarski brend Curaprox koji se koji se posljednjih 50 godina usko specijalizirao za oralno zdravlje samo s jednim ciljem – doživotno očuvati zdravlje zuba i desni. Namijenjen je odraslima, ali i djeci od njihova najranijeg djetinjstva. Curaprox je predstavio svoje popularne ultra soft zubne četkice i međuzubne četkice, Be You zubne paste za prirodno izbjeljivanje zuba te asortiman za najmlađe – Kids i Baby liniju četkica, pasti, ortodontskih duda i prstena za grickanje – za njegu zubića i desni već od prvog dana života.

Predstavljanje proizvoda i kuhanje specijaliteta chefova Mihelja i Nikolića sa zanimanjem su pratila brojna poznata lica među kojima su Kristina Krepela, Mila Elegović Balić, Sanja Doležal, Karmela Vukov Colić, Uršula Tolj, gastro bloger Hungry Mile – Mile Butorac, gastro blogerica Andrea Cukrov…

S. J. / Foto: Franko Kelam
Tagged: , , , , , , , , , , , ,