Food Film Festival za sva osjetila

U petak, 7. rujna počinje jedan od najukusnijih filmskih festivala u Zagrebu – Food Film Festival – koji će trajati do nedjelje 16. rujna, već tradicionalno u prelijepom parku na Zrinjevcu.Kroz deset dana u otvorenom kinu pod zvijezdama na livadi parka prikazat će se deset odabranih zanimljivih foodie filmova: ‘Burek’, ‘Pariz može čekati’, ‘Najbolji recept’, ‘Soul kuhinja’, ‘Teatar života’, ‘Mr. Church’, ‘Mravi na škampu’, ‘Carigradska kuhinja’, ‘Sushi na meksički način’ i ‘Okus života’. Svaki od ovih filmova je poseban na svoj način i teško će biti odabrati one koji se ne smiju propustiti.

Uz sljubljivanje najfinijih okusa i aroma čak dviju najljepših svjetskih kultura, one hrane i filmova, na prvoj kućici posuđivat će se dekice za gledanje filmova na livadi te piknik košare koje će posjetitelji sami moći ispuniti delicijama čak 25 vrhunskih ugostitelja, njihovim street food specijalitetima te raznim kombo menijima. Tako će posjetiteljima festivala okusne pupoljke razigravati: El Toro, Tač, AperEATivo, Pani, Smyrna, Klub ljubitelja janjetine, Kofer., Milky, Pofferties/Cellar, Beer bar, Mc ćevap – Brko & Brko by Kotanyi, Amelie, Trdelnik, Rakijarnica & Mangosta bar, Street food passage+, Istarska hiža, Plac, The driver, Fantastic food & drinks, OPG Čorić Soparnik, Nadine fritule, Klara premium store, Cukeraj i Jack Daniels.

Uz uživanja u filmovima i nevjerojatnim okusima, posjetitelji će moži uživati i u dobroj glazbi. Tako će osim svakodnevnih nastupa DJ-a, u subotu, 15. rujna nastupati ženski band The Frajle.

Po prvi puta ove godine, Food Film Festival Zagreb donosi i Chill & piknik zonu u kojoj će svi koje se odluče posjetiti ovaj sjajan festival moći uživati i zabavljati se i tijekom dana i večeri.

Po popularnosti samog događanja, ali i zainteresiranosti njegovih posjetitelja, očekuje se da će kroz festival proći ukupno preko 100.000 što Zagrepčana, što turista, tako da vam ne preostaje ništa drugo nego biti jedan od njih i uživati svim okusima u onome što Zagreb nudi ovu jesen.

S. J.


Tagged: , , , , , , ,