Fotosofia by Željko Krčadinac

U online galeriji Highlight pogledajte izložbu fotografija Željka Krčadinca.zeljko-krcadinac-krupne-pahuljeRođen je 1935. u Zagrebu, po struci je profesor geografije u mirovini. Bio je zaposlen kao komercijalist i propagandist u zrakoplovnim kompanijama. Od studentskih dana nadalje cijelog života intenzivno se bavio fotografiranjem – amaterski, ali i kao dopunskim zanimanjem. Objavio je više od tisuću fotografija u fotomonografijama, udžbenicima, kalendarima, prospektima… Posjeduje obilni arhiv geografsko-turističkih snimaka iz Hrvatske i svijeta.

zeljko-krcadinacČlan je Fotokluba Zagreb i udruge Fotogard, izlagao je na 12 samostalnih izložbi i brojnim međunarodnim fotosalonima. Osvojio je desetak nagrada, počasna zvanja AFIAP i EFIAP, te povelju Tošo Dabac Foto kluba Zagreb. 2010. godine osvojio je i prvu nagradu stručnog žirija na Fotosofia.info natječaju ‘Moja neprocjenjiva ljetna razglednica’.

Njegova životna serija fotografija je ‘Pogledi s mog prozora na Ilicu tijekom 60 godina’ iz koje izbor predstavlja na ovoj izložbi.

F. S.


zeljko-krcadinac-pogledi-s-mog-prozora
Željko Krčadinac: Pogledi s mog prozora

Tagged: , , , , , , , , ,