G.E.T. kategorizacija vinarija

​U prostoru Centra za razvoj vinskog turizma u sklopu zagrebačkog Casina International, održano je predstavljanje Kategorizacije vinarija prilikom čega su dodjeljene i prve zvjezdice te je time označen službeni početak projekta.GET-kategorizacija-vinarijaUz prisutne vinare, podršku aktivnostima pokazali su  Ivica Vrkić, direktor Sektora marketinga Hrvatske lutrije, Dražen Kovač, član Uprave Hrvatske lutrije, Emil Tuk, pročelnik ureda za poljoprivredu grada Zagreba, Biserka Šafran i Lidija Mišćin iz Hrvatske gospodarske komore, Dragutin Kezele, predsjednik Zajednice ruralnog turizma pri HGK i drugi.

Nakon šest godina prikazivanja emisije ‘G.E.T. Report’, u čijem je fokusu prvenstveno vinski turizam te nakon dvije godine dodjeljivanja nagrade Bijeli grozd (nagrada podrumima u segmentu vinskog turizma), ove godine udruga G.E.T. je, uz podršku Hrvatske lutrije, otvorila Centar za razvoj vinskog turizma. Samim time, sazreli su uvjeti za dugo pripremani i najavljivani projekt kategorizacije vinarija.
‘Nadamo se da nije prebahato usporediti ovaj projekt, koji je tek na početku, s kategorizacijom restorana kako to radi Michelin, osim što se ovdje radi o kategorizaciji vinarija, ali nadamo se da će za određeni broj godina ovaj projekt dostići tu razinu važnosti’, poručuju G.E.T.-ovci.

G.E.T. vodič
Daljnji korak kategorizacije je izrada web i mobilne aplikacije, višejezičnog interaktivnog vodiča koji će omogućiti turistima jednostavan pristup informacijama u vinskom turizmu. Treba napomenuti da su već sada u tijeku pregovori s kolegama u Srbiji, BiH, Sloveniji i Mađarskoj te se nadaju da će se vrlo uskoro G.E.T. – Gastro i vinski turistički vodič, proširiti i izvan granica Hrvatske.

Na predstavljanju su dodjeljene prve zvjezdice, ali te definitivno nisu sve za ovu godinu jer se krećemo i sa sustavnom kategorizacijom vinarija po regijama.

Dobitnici prvih dodjeljenih zvjezdica su:
Jedna zvjezdica  – Puhelek-Purek, Dvanajščak – Kozol, Šember, Tomaz, Bibich, Vinia, Bastijana, Adžić, Vinska kuća Hažić, Tomac, Ciban, CUJ wine & olive oil, Coner, Senjković
Dvije zvjezdice – Kutjevo d.d. , Zdjelarević, Vina Belje, Meneghetti, Saints Hills, Iločki podrumi, Kozlović, Trapan, Boškinac, Jako vino, Bolfan Vinski Vrh, Vuglec Breg, Matuško, Agroturizam Bire
Tri zvjezdice – Korta Katarina

G.E.T.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,