Gavella: Bojim se da se sada poznajemo

Zagrebačko kazalište Gavella i Theater und Orchester Heidelberg 16. siječnja premijerno postavljaju predstavu ‘Bojim se da se sada poznajemo’ Ivora Martinića u režiji Dominiquea Schnizera.
Bojim se da se sada poznajemoNovi dramski tekst našeg mladog, hvaljenog dramatičara Ivora Martinića, nastao je kao rezultat suradnje umjetnika iz kazališta Gavella i Theater und Orchester Heidelberg, a kao dio međunarodnog projekta ‘The Art of Aging’. ‘Bojim se da se sada poznajemo’, u režiji Dominiquea Schnizera te usporednoj izvedbi hrvatskih i njemačkih glumaca, u središte svoje radnje postavlja prekid ljubavnog odnosa, kako bi govorila o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Prošlost jednom zaljubljenih promatrana je iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio upravo takav kraj i je li se mogao spriječiti. Drama je to koja govori o sjećanju, o pokušaju definiranja istine, o povijesti koja je uvijek drugačija, ovisno o trenutku iz kojega ju promatramo… Martinićev tekst postavlja pitanja poput ‘Od čega se sastoji naša osobna povijest? Kako formiramo prošlost? Kakve to posljedice ima za naš identitet?’ Katastrofalnu situaciju pojedinac će pokušati prebroditi okupljajući oko sebe grupu ljudi, znajući da sam ne može preživjeti; u toj grupi pokušat će ostvariti misiju življenja u ‘onome što se već dogodilo’, protestirajući protiv svega što donosi budućnost…

Redatelj: Dominique Schnizer, scenografkinja i kostimografkinja: Christin Treunert, oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik, jezična savjetnica: Đurđa Škavić, asistent redatelja: Arno Vinković.
Igraju: Ivana Bolanča, Filip Križan, Natalija Đorđević, Irena Tereza Prpić.
Inspicijentica: Ana Dulčić, šaptačica na probama: Andrea Glad.

K. G.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,