Glad Milane Vlaović u Dvorištu

U Café baru Dvorište u Zagrebu, predstavljena je knjiga ‘Glad’, autorice Milane Vlaović, u izdanju Hena coma. Do posljednjeg mjesta ispunjeno Dvorište, veliki interes osoba iz društvenog života, ali i podrška iz književnih krugova, potvrda su da je četvrta knjiga Milane Vlaović ponovno pronašla publiku i da će sigurno donijeti osvježenje na hrvatsku književnu scenu.Marina Vujčić, Igor Mirković, Milana Vlaović, Ivica Ivanišević i Judita FrankovićOdličnim zapletima, dobro razrađenom tematikom i nevjerovatnim situacijama, roman ‘Glad’ će zainteresirati mnoge te svakom čitatelju dati dovoljno razloga da se ne odvaja od ove nevjerovatne priče.

Knjigu su gostima predstavili autorica, redatelj Igor Mirković, kojeg se knjiga dojmila već svojim prvim stranicama te je istaknuo savršeno složenu fabulu. O knjizi su govorili još novinar i pisac Ivica Ivanišević, urednica izdanja Marina Vujčić, dok je ulomke čitala glumica Judita Franković. Kao i prethodne knjige Milane Vlaović, za koje mnogi kažu da trebaju biti ekranizirane, i za ‘Glad’ se mnogi smatraju da bi se vrlo dojmljivo mogla prenijeti na fillmsko platno te upotpuniti jednu odličnu priču koja može postati književni hit.

Milana Vlaović-Glad‘Hitchcock bi obožavao glavnu junakinju romana Glad. Izabela kao da dolazi iz vrtoglavice njegovih savršenih žena s kaosom pod kožom. Prirodno platinasta ljepotica sa srcem utamničenim u strahu od luzerstva i mazohističkog gušenja samosvijesti, pokreće i upada u niz antiherojskih poteza posve dvojbenog ishoda. Sve su opcije do kraja otvorene. Glad ove naoko krhke a stjenovite žene, koja putuje u srce svoje tame, mogla bi završiti na tisuće načina – od zločina iz očaja do predaje ili nade. Zato je strašno uzbudljivo putovati s Izabelom i dijeliti njezine rane, čežnje i katarze. Milana Vlaović proizvela je začudnu, mimikrijsku metažanrovsku prozu kojom gipko i hazarderski hrani čitateljsku žudnju. Erotična, ironična, glamurozna i eskapistička a onda opet žestoko svrdlajuća kroz pustopoljine ljudske psihe, Milana Vlaović je ispisala roman koji se guta u dahu. Glad počinje kao raskošna sapunica, a zatim gorko demaskira obiteljska nasilja, ksenofobiju, rasizam i ukletost predatorskih vrhova društva. Roman Sfinga’, zapisao je Davor Špišić.

M. R. / Foto: John Pavlish


Vojo-Šiljak-i-Milana-Vlaović
Milana Vlaović gošća Voje Šiljka
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,