Glazba iz dekantera za ljubitelje muzike i vina

Nedavno otvoreni zagrebački diWine Bar (Ilica 93) još je jednom potvrdio kako je riječ o mjestu gdje se spajaju izvrsna hrvatska vina i sjajna glazba.Sredinom veljače u diWineu održano je prvo večernje druženje pod nazivom ‘Glazba iz dekantera’ koje spaja vrhunska vina i fine male zalogaje s biranim glazbenim temama.
Na prvom susretu ciklusa koji će se, s obzirom na punu rasprodanost, vjerujemo nastaviti i dalje, dogodio se genijalan spoj mladog moslavačkog vinara Nikice Katića (Klet Romić), biranih zalogaja koje je sljubio sommelier Darko Lugarić, a pripremila vlasnica bara Irena Lučić i hitova Franka Sinatre, pod voditeljskom palicom poznavatelja dobre glazbe Kornelija Hećimovića.

Nikica Katić je još jednom potvrdio kako je hodajuća enciklopedija škrleta, autohtone moslavačke sorte, koja posljednjih desetak godina doživljava svoj revival. Kroz četiri predstavljena vina pokazao je kako njegovo znanje nije samo teoretsko, već i da je i u vinogradu i u podrumu pravi čarobnjak. Kao istinski zaljubljenik u duga odležavanja i macerate, nakon uvodnog mladog Škrleta iz 2022 sljubljenog s mozzarellom u umaku od jogurta i vrhnja s limetom i limunskom travom, uslijedila su tri ozbiljnija vina. Srećom, nismo morali odlučiti koje je bilo najbolje.

DragoNada 2020, kupaža škrleta i graševine posvećena djedu i baki, sljubljena je s kanapeima sa svježim sirom i dimljenom pastrvom na rikuli, posipanim krupnom soli i crnim sezamom. Macerirani Škrlet 190 iz 2019. godine poslužen je s domaćom paštetom od pileće jetre i karameliziranim lukom, a Frankovka 2020 sjajno se sljubila s platom pršuta i miješanog kravljeg i ovčjeg sira.Paralelno s kušanjem vina, prisutni (i vidno oduševljeni) gosti imali su priliku saznati priču o povijesti vinarije kao i Katićeve planove za budućnost, ali i uživati u biranim hitovima i kratkim pričama iz života i djela Franka Sinatre. Kornelije Hećimović, osim sjajne glazbene selekcije, očekivano je briljirao u voditeljskoj ulozi. Ukratko – nikome se nije išlo kući.

No, bez brige, ako ste propustili prvo izdanje, ‘Glazba iz dekantera’ ponovo je na rasporedu 9. ožujka kada plešivičkog vinara Dominika Jagunića, specijalista za pjenušce i macerate sljubljuju s najvećim rock baladama. ‘Dan prije možda ćemo biti u nabrijanom, feminističkom, osmomartovskom raspoloženju, no 9. ožujka topit ćemo se od nježnosti zahvaljujući Kornelijevoj nepogrešivoj glazbenoj selekciji. Uz četiri sjajna vina (jer, kakva drugačija mogu biti ako dolaze iz podruma Jagunić?) uživat ćemo i u četiri slijeda pomno osmišljenih malih zalogaja. Cijena po osobi iznosi 32 eura’, poručuju iz diWine bara.
.
Svoja mjesta rezervirajte što prije, a dodatne informacije potražite na https://web.facebook.com/events/1949220968778884 ili u diWine Baru, Ilica 93, Zagreb

P. R. / Foto: diWine


Tagged: , , , , , , , ,