GORA: (Pro)izvedimo Liku

U Gospiću je u subotu održan drugi dan prve manifestacije održivog razvoja pod simboličnim nazivom ‘GORA’.Gospić-GoraPosjetitelji su mogli uživati u izložbenom sajmu ‘(Pro)izvedimo Liku’, koji je okupio brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG). Na sajmu je predstavljena lička kuhinja pa se moglo degustirati pršut, slaninu, domaći kruh, med, propolis, ličke sireve, štrudle, sokove i domaće pekmeze.

Organizirana je i izložba životinja s naglaskom na ličke pasmine te održana predavanja na teme održivog razvoja kao što su urbana mobilnost, plan energetske učinkovitosti grada Gospića, energetsko certificiranje te druge teme posvećene zaštiti okoliša. Poseban dio programa namijenjen je stanovnicima Gospića koji su se mogli informirati o odlagalištu otpada Rakitovac, sustavu gospodarenja otpadom te koja je funkcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Središnji događaj bila je biciklijada na ruti: središnji trg Stjepana Radića – Spomen dom Ante Starčević u Žitniku, nakon koje slijedi koncert gospićkog tamburaškog orkestra POU Ante Starčević te ansambla harmonikaša Zdrmuša.

A. P.


GORA-Gospić-rakije
GORA: Dani održivog razvoja – Gospić/Lika

Tagged: , , , , , , , , , ,