Goran Bregović: Koncert u Poreču

U porečkoj diskoteci Byblos, u petak je nastupio legendarni Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sprovode, u sklopu turneje ‘If you don’t go crazy you are not normal’.Goran Bregović-Poreč-Byblos (foto Žiga Intihar)Goran Bregović, nekadašnji frontman Bijelog dugmeta, zasigurno najpopularnijeg i jednog od najutjecajnijih rock sastava svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije, devedesetih je brendirao balkansku glazbu kao svjetski world music trend, a od 1998. godine osnovao je Orkestar za svadbe i sprovode s kojim nastupa u elitnim koncertnim dvoranama po cijelom svijetu izvodeći tradicionalnu narodnu glazbu s Balkana, vlastite skladbe utemeljene na balkanskom i romskom melosu kao i obrade starih pjesama Bijelog dugmeta.

Bregović je okupio generacije koje su do prije samo par mjeseci rekle kako je diskoteka Byblos samo za ‘mlađariju’ i doveo ih na plesni podij, a uz to i probudio stara sjećanja na stare hitove koji još dan danas potiču na ples i zabavu.

U publici su bili poklonici njegove glazbe ne samo iz Hrvatske, nego i Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Austrije i drugih zemalja.

F. B. / Foto: Žiga Intihar


Pročitajte još: Bijelo dugme – 40 godina


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,