Goran Čolak: 4 medalje za ronjenje bez daha

Nikad nitko – nikad nitko u povijesti ronjenja na dah nije odnio ne samo bilo koja četiri odličja s jednoga europskog prvenstva, a kamoli čak tri zlata i jedno srebro. Nikad nitko, do naš ‘čudesni Hrvat’ Goran Čolak!Posljednjega dana CMAS Europskoga bazenskog prvenstva, koje se održava u Cagliariju u Italiji, Goran Čolak trijumfirao je i u disciplini dinamike s mono-perajom postigavši rezultat od 279,39 metara preronjenih – u jednom jedinom dahu. Za sobom je daleko, preko 10 metara, ostavio sve svoje konkurente.

Moglo bi se reći kako je ovaj rezultat i više od očekivanog, kad ne bismo znali da Goran ne poznaje granice i da je doista uvijek spreman prijeći sve zamišljene limite. A kada znamo da nitko nikad na jednome prvenstvu u muškoj konkurenciji nije osvojio niti tri, a kamoli čak četiri odličja najvećega sjaja – možemo samo ustvrditi kako nas je Goran ponovno sve ostavio – bez daha!

Nakon zasluženoga iako kratkog odmora, Goran kreće s pripremama za CMAS Europsko dubinsko prvenstvo koje se sredinom listopada održava u Turskoj.

B. Š.


Ronilac Goran Čolak opet ruši svjetske rekorde


Goran Čolak: Srušen još jedan ronilački rekord


Ronilac Goran Čolak opet na vrhu Dubaija

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,