Gourmet garden party u La Grmi

Metro Cash & Carry okupio je stotinjak chefova, ugostitelja i vlasnika restorana na Gourmet garden partyju u La Grmi na zagrebačkoj Grmoščici. Uz pomoć Marija Mihelja, chefa restorana El Toro; Duje Kanajeta, chefa restorana ARTiČOK te Marina Medaka, vlasnika RougeMarina, Metro je predstavio novu, proširenu ponudu boškarina te mise en place asortiman pretpripremljenih namirnica kao što su rezovi mesa, filetirana i porcionirana riba, narezano povrće i voće.Pripremom sedam različitih burgera, uključujući i burger od mesa bizona, RougeMarin Marina Medaka ugostiteljima je pokazao zašto su burgeri zauzeli povlašteno mjesto na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Gosti Gourmet garden partyja prvi su u Hrvatskoj kušali AZRRI burger od mesa boškarina koji proizvode proizvođači okupljeni u Agenciji za ruralni razvoj Istre (AZRRI), sada i u Metroovoj ponudi premium burgera.

Mario Mihelj i Duje Kanajet koristili su pretpripremljene namirnice, kojima je Metro proširio svoj asortiman, kako bi ukazao na važnost mise en placea za učinkovitost, optimizaciju vremena, ali i smanjenje troškova rada profesionalne kuhinje. ‘Manjak osoblja u kuhinji s kojim se suočavaju gotovo svi ugostitelji u Hrvatskoj te sve zahtjevniji gosti restorana snažno utječu na promjene u industriji, pa je tako potreba vlasnika restorana i chefova da optimiziraju vrijeme i pojednostave pripremu jela potaknula Metro da dodatno razvije mise en place asortiman. Riječ je o proizvodima kao što su rezovi mesa, filetirana i porcionirana riba, narezano i oprano povrće te drugi unaprijed pripremljeni sastojci koji ubrzavaju kuhanje’, istaknuo je Tomislav Nikšić, Metroov voditelj razvoja asortimana za HoReCa kupce.

Duje Kanajet je pri pripremi brudet tečade i filet brancina uz odreske brancina koristio unaprijed očišćeno i narezano povrće pokazao kako mise en place može riješiti problem manjka osoblja u kuhinji s kojim se ugostitelji u Hrvatskoj sve češće suočavaju. Mario Mihelj pripremao je garden steak tagliatu te je uz porcionirane odreske argentinske govedine pokazao kako uštedjeti vrijeme i brzo pripremiti vrhunsko jelo.

N. L.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,